Close sidebar
Close sidebar

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Mucenici moldovenești. Atunci când ne gândim la luna martie, cu siguranță ne gândim și la delicioșii mucenici. Vă prezentăm o rețetă savuroasă de mucenici moldovenești, dar și care este secretul pentru a ieși pufoși!

Alexandra Bercea,

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mucenici moldovenești. Specifici Moldovei, mucenicii nu sunt fierți, ca în alte locuri. Aceștia sunt preparați dintr-un aluat similar cu cel al cozonacului și copți în cuptor.

Iată o rețetă delicioasă de Mucenici moldoveneşti.

Ingrediente Mucenici moldoveneşti

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

-1 kg de faină
-450 ml de lapte
-50g drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe de drojdie uscată)
-3 ouă
-125 g zahăr
-75 g unt

-Coajă de la o lămâie 
-1 esenţa de vanilie 

Mucenici moldoveneşti.

Ingrediente pentru ornat

-250 ml de apă şi o jumătate de cană de zahăr,

-coajă de lămâie sau de portocală

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

-o linguriţă de esenţă de rom

Mucenici moldoveneşti ingrediente pentru sirop

200g de miere şi 200 g nucă măcinată pentru presărat deasupra mucenicilor.

Mod de preparare mucenici moldovenești

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Primul pas este cel în care se pregătește maiaua.

Aceasta trebuie preparată cu ajutorul drojdiei, care trebuie amestecată cu lapte. Se adaugă o linguriță de zahăr și 2 linguri de făină. Se amestecă și se lasă deoparte timp de un sfert de oră.

După ce maiaua a crescut, peste maia se adaugă faină, ouăle şi zahărul. Laptele trebuie pus în compoziție. Se frământă, până se obţine un aluat omogen.

Următorul pas este acela în care se adaugă untul la temperatura camerei şi se frământă aluatul.

 Când e gata, se lasă să crească la căldură aproximativ o oră sau până şi-a dublat volumul.

Ulterior, până când va crește aluatul, se prepară siropul. Se pun la fiert apa cu zahărul şi se lasă să fiarbă câteva minute. Se oprește focul şi se adaugă coajă de lămâie sau de portocală şi esenţa de rom.

Mucenici moldovenești. Secretul pentru a ieși pufoși și delicioși

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Când aluatul a crescut, se frământă puţin şi apoi se formează bile (mai mici sau mai mari, în funcţie de preferinţe), care se întind în batonașe din care vei forma 8-uri.

Mucenicii se pun în tavă tapetată, cu hârtie de copt şi se mai lasa să crească 20 de minute. Aceștia trebuie unși cu miere, și se pun la cuptor la foc mediu. Sunt gata când capăta o culoare aurie!

Peste mucenici se toarnă sirop, după ce s-au copt. Se lasă 15 minute pentru a fi absorbit tot siropul. Se ung cu miere şi se presară nucă măcinată.

Citește și: Mucenici muntenești. Rețeta tradițională a bunicii. Ce le dă aroma specială?

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI