Afirmatia guvernatorului a venit in contextul discutiilor din ultimele zile purtate in jurul unui proiect de lege care face referire la monitorizarea tranzactiilor de peste 2.000 de euro, in cazul romanilor care trimit, in tara, bani din strainatate.

Isarescu a precizat ca analiza fluxurilor de capital, in cazul banilor trimisi din strainatate, arata informatii precum repartitia geografica a trimiterilor de bani, dar si componenta remiterilor.

”Iti dai seama, daca te uiti la cifre, care este componenta remiterilor.

Multe au fost initial pentru a ajuta familiile din Romania. Ulterior, s-a constatat ca oamenii au vrut sa faca mici investitii. Mici investitii insemnand case. Din patriotism local, din patriotism general, din nevoie, din aspiratie. Aspiratia ca vor reveni candva in tara”, a spus Isarescu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mai mult de atat, unii romanii au trimis bani in tara pentru a demara mici afaceri, a subliniat Isarescu.

”Uitandu-ne si mai adanc la aceste cifre, constatam ca unii au trimis bani in Romania pentru a incepe mici activitati de afaceri, un lucru foarte bun. Acestea sunt investitii productive”, a spus guvernatorul.

Isarescu a subliniat ca banii trimisi de romanii care muncesc in strainatate ajuta la echilibrarea balantei de plati a Romaniei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si