Close sidebar
Close sidebar

Mugur Isarescu agita spiritele si mai tare! "Romanii plecati in strainatate au trimis bani in tara si pentru a..."

Romanii care au plecat la munca in strainatate au trimis bani in tara inclusiv pentru a face investitii si pentru a demara mici afaceri, din patriotism sau din aspiratia de a reveni candva in tara, a afirmat vineri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in cadrul conferintei cu tema ,,Migratia si antreprenoriatul - o valoare semnificativa".

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Afirmatia guvernatorului a venit in contextul discutiilor din ultimele zile purtate in jurul unui proiect de lege care face referire la monitorizarea tranzactiilor de peste 2.000 de euro, in cazul romanilor care trimit, in tara, bani din strainatate.

Isarescu a precizat ca analiza fluxurilor de capital, in cazul banilor trimisi din strainatate, arata informatii precum repartitia geografica a trimiterilor de bani, dar si componenta remiterilor.

”Iti dai seama, daca te uiti la cifre, care este componenta remiterilor. Multe au fost initial pentru a ajuta familiile din Romania. Ulterior, s-a constatat ca oamenii au vrut sa faca mici investitii. Mici investitii insemnand case. Din patriotism local, din patriotism general, din nevoie, din aspiratie. Aspiratia ca vor reveni candva in tara”, a spus Isarescu.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Mai mult de atat, unii romanii au trimis bani in tara pentru a demara mici afaceri, a subliniat Isarescu.

”Uitandu-ne si mai adanc la aceste cifre, constatam ca unii au trimis bani in Romania pentru a incepe mici activitati de afaceri, un lucru foarte bun.

Acestea sunt investitii productive”, a spus guvernatorul.

Isarescu a subliniat ca banii trimisi de romanii care muncesc in strainatate ajuta la echilibrarea balantei de plati a Romaniei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI