Dosarul a fost înregistrat la 15 iunie la Curtea de Apel Bucureşti. În urmă cu trei ani, presa a scris că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securităţii sub numele de cod „Manole”.

La acel moment, CNSAS nu avea posibilitatea să verifice calitatea de colaborator al Securităţii a guvernatorului BNR, însă Parlamentul a modificat legea, adăugând persoana care ocupă această funcţie între cele pentru care poate fi solicitată această verificare.

Citeste si: Horoscopul toamnei. Trei zodii care vor avea noroc mare în următoarele luni

”Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane:-art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar)-1 persoană", se arăta în comunicatul dat de instituţie după o şedinţă a Colegiului, potrivit News.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În cererea trimisă în instanţă, CNSAS susţine că guvernatorul Mugur Isărescu a activat ca informator în perioada 1979-1989, furnizând fostei Securităţi informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa nivelului de trai din România.

Citeste si: Furtuna Sally a făcut o primă victimă în SUA. Mărturii din infern: ''Gemurile caselor noastre s-au spart..."

Ziarul Bursa scria anul trecut că avocatul Gheorghe Piperea a cerut CNSAS, printr-o asociaţie pe care o conduce, să verifice dacă Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea.

Citeste si: Scene halucinante! Un bărbat cu macetă i-a terorizat pe mai mulți elevi

Mugur Isărescu, salariu uriaș la BNR

Florin Georgescu câștigă mai mult decât Mugur Isărescu, potrivit documentelor oficiale. Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, subalternul lui Isărescu şi-a publicat recent declaraţia de avere pe site-ul instituției. Potrivit documentului, Georgescu a încasat de la BNR 1.365.428 lei, adică 113.785 lei pe lună din salariu pentru funcţia de prim-viceguvernator al Băncii Naţionale. 

Citeste si: Pandemia nu dă niciun semn de încetinire. A fost depășit pragul de 30 de milioane de cazuri de coronavirus

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Totodată, el a încasat şi 3.139 lei de la ASE şi 23.940 de lei din închirierea unui apartament cu 2 camere. El a primit şi pensie în valoare de 126.608 lei anul trecut, precum şi indemnizaţie de parlamentar de 107.472 lei de la Camera Deputaţilor. Georgescu deține un teren și o casă de vacanță la Snagov, dar și un apartament în București.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi-a publicat și el declaraţia de avere pe site-ul Băncii Naţionale. Potrivit documentului, guvernatorul a încasat anul trecut venituri de 897.578 lei de la BNR pentru funcţia de guvernator, adică 74.798 lei pe lună. Cu alte cuvinte, veniturile lunare de la BNR ale lui Isăresu sunt mai mici cu 38.987 de lei decât ale lui Georgescu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si