Patruzeci și unu de muncitori indieni sunt blocați de peste 10 zile într-un tunel rutier prăbușit, transmite presa internațională.

Citește și: O mamă a trei copii a fost găsită fără viață într-un șanț dintr-o comună ieșeană

Ei au fost văzuți în viață de camera pentru prima dată marți, în timp ce salvatorii încercau să creeze un nou pasaj pentru a-i elibera.

Arătând epuizați și agitați, cu fețele acoperite de barba crescută, bărbații au putut fi văzuți uitându-se la camera endoscopică trimisă de salvatori prin conducta subțire prin care le este trimis aer, dar și alimente și apă.

„Vă vom scoate în siguranță, nu vă faceți griji”, se aud salvatorii spunându-le bărbaților prinși înăuntru, în timp ce supraviețuitorii se adună unul câte unul lângă cameră, arată videoclipul difuzat de India Today.

Operațiunea de salvare continuă

Excavatoarele au îndepărtat tone de pământ, beton și moloz din tunelul aflat în construcție din statul Uttarakhand, din regiunea Himalaya.

Incidentul a avut loc pe data de 12 noiembrie, după ce o porțiune a tunelului s-a prăbușit. Dar eforturile de salvare au fost lente, complicate de căderea de alte bucăți de rocă, precum și de defecțiunile repetate ale mașinilor de forat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Înainte ca o cameră video să fie introdusă, salvatorii comunicau cu oamenii din interior prin radio.

„Toți muncitorii sunt complet în siguranță”, a declarat ministrul șef din Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami, într-o declarație de presă.

„Încercăm din toate puterile noastre să-i scoatem în siguranță în curând”, a completat oficialul indian.

Premierul indian Narendra Modi a transmis că „prioritatea nr. 1” a echipelor de intervenție constă în scoaterea muncitorior cât mai repede cu putință din tunel.

Muncitori extenuați în tunel după 10 zile

Muncitori extenuați în tunel după 10 zile

[Sursa foto: Twitter]

Tunelul de salvare, construit în grabă

Diametrul tunelului de rezervă are aproape trei metri. Până acum, au fost construiți opt metri din tunelul de salvare.

Pregătirile pentru forarea verticală sunt în plină desfășurare, relatează presa indiană, pe fondul unei operațiuni de salvare fără precedent.

Un robot desfășurat de Organizația de Cercetare și Dezvoltare pentru Apărare (DRDO) nu a putut urca pe panta tunelului din cauza resturilor de pământ și moloz.

Abia luni dimineață, o conductă alternativă de 20 de centimetri în diametru a reușit să ajungă la cei 41 de muncitori blocați în tunel. A fost un pas uriaș în operațiunea de salvare pentru că le-a permis salvatorilor să trimită alimente în sticle de plastic pentru muncitorii ajunși la capătul puterilor.

Operațiune de salvare contracronometru


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si