În municipiul Galați, care are o rată de infectare la zi de 7,65 cazuri la mie, carantina de noapte între orele 20.00 și 5.00 este valabilă toată săptămâna, nu doar în weekend, cum era înainte, iar potrivit Prefecturii Galați, restricțiile se aplică pentru o perioadă de 14 zile.

Cine nu trebuie să respecte măsurile de carantinare

Vești bune pentru persoanele vaccinate cu schema completă sau care fac dovada că au trecut prin boală în ultimele 180 zile.

Acestea nu se supun restricțiilor.

Carantină

[Sursa foto: PixaBay]

Duminică, 17 octombrie 2021, în județul Galați au fost 389 de cazuri nou confirmate și 8 oameni au murit. De la începutul pandemiei s-au îmbolnăvit 34.892 de gălățeni, dintre care 30.733 s-au vindecat.

Citeste si: Nicușor Dan a declarat că este îngrijorat de situația Capitalei în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Carantinarea Bucureștiului și a Ilfovului nu a fost aprobată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri seara nevalidarea propunerii INSP de instituire a carantinei în București și județul Ilfov.

"Nu se validează propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la nivelul zonei metropolitane București", se arată în hotărârea CNSU.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comitetul a decis, totuși, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Număr mare de infectări

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Nou record al ratei de infectare în București. Incidența a crescut la 16,27 în Capitală

De asemenea, CNSU a decis "analizarea de către Grupul de Suport Tehnico- Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situației epidemiologice de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii".

Din păcate, rata de infectare cu COVID-19 a atins un nou record în Bucureşti. Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus la nivelul Capitalei a ajuns, duminică, la 16.27 infectări la mia de locuitori, potrivit DSP Bucureşti.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si