În acest caz a fost deschisă o anchetă pentru a ajuta la identificarea celor ce au montat aceste capcane.
Turiștii au semnalat prezența unor capcane pentru spargerea cauciucurilor pe traseele din Călimani
"În acest weekend mai mulţi turişti au semnalat pentru echipa de permanenţă Salvamont din punctul de lucru Lunca Bradului că pe Valea Ilvei (drumul forestier de acces către şaua Negoiu) cauciucurile maşinilor au fost sparte de capcane special puse în zona respectivă", a postat Serviciul Salvamont Mureş pe Facebook.
Citeste si: VIDEO| Oră de oră dispar tot mai mulți copaci Nu doar turiștii au semnalat această problemă, ci și salvamontiștii care s-au ales cu roțile sparte.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
"Pe aceste drumuri, persoane neidentificate pun, din când în când, capcane şi, din păcate, mai mulţi turişti au rămas cu cauciucurile sparte la acest sfârşit de săptămână, pe Valea Răstoliţei şi pe Valea Ilvei. Este neplăcut fiindcă vii de pe munte şi găseşti maşina cu cauciucurile sparte. E neplăcut fiindcă nu există semnal de telefonie mobilă în unele zone. Am păţit şi noi cu maşinile Salvamont când, la întoarcere de pe munte, am găsit maşina cu cauciucurile dezumflate.
Şi în traseele turistice lângă Târgu Mureş deja am găsit capcane, acolo unde există piste de biciclete sau unde se fac drumeţii. Nu ştim cine le amplasează", a declarat presei Kovacs Zoltan Robert.
Autoritățile au anunțat că zona nu este monitorizată video
Accesul în Parcul Naţional Călimani se face doar pietonal, iar în acest caz Primarul comunei Lunca Bradului, Alexandru Bexa, a anunțat că Direcţia Silvică urmează să instaleze camere video pentru a împiedica tăierile ilegale.
Citeste si: VIDEO- În fiecare oră, în România dispar 6 hectare de pădure din cauza tăierilor ilegale. Goana după profit duce la dispariția pădurilor
"Sunt tot felul de oameni răuvoitori, dar nu ştim deocamdată cine sunt. E un lucru foarte grav şi eu spun că împreună cu Poliţia şi Ocolul Silvic ar trebui să se ia măsuri pentru preîntâmpinarea acestor evenimente, însă e destul de greu.
Eu cred că oamenii ar trebui să aibă un kit de pană dacă aleg să meargă cu maşina şi să fie cu băgare de seamă atunci când merg pe traseele turistice", a declarat Alexandru Bexa.