Mustul obtinut din struguri negre contine vitamina A, B1, B2 şi minerale, care stimuleaza sistemul nervos si contribuie la sanatatea vaselor de sange, dar si resveratrol, un antioxidant care luptă cu bolile de inima.
Si mustul obtinut din struguri negri previne formarea cheagurilor de sange.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Mustul obţinut din strugurii roşii conţine un antioxidant important, resveratrolul. Este un element cheie în sănătatea inimii, pe care inclusiv unele medicamente îl conţin, fiind extras din ciorchinele de struguri. Menţionez că, dacă este consumat în cantităţi exagerate, mustul poate fi dăunător din cauza cantităţii de alcool etilic pe care o conţine. Alcoolul acesta poate determina apariţia bolilor cardiovasculare”, a precizat dr. Ioan Bostaca, medic primar cardiolog, pentru adevarul.ro.
Medicii avertizeaza insa ca pentru a beneficia de calitatile sale, mustul si vinul rosu trebuie consumat in cantitati moderate. Barbatii nu ar trebui sa consume mai mult de 1l pe zi, iar femeiel mai mult 750 de ml.