Mustul obtinut din struguri negre contine vitamina A, B1, B2 şi minerale, care stimuleaza sistemul nervos si contribuie la sanatatea vaselor de sange, dar si resveratrol, un antioxidant care luptă cu bolile de inima.

Si mustul obtinut din struguri negri previne formarea cheagurilor de sange.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Mustul obţinut din strugurii roşii conţine un antioxidant important, resveratrolul. Este un element cheie în sănătatea inimii, pe care inclusiv unele medicamente îl conţin, fiind extras din ciorchinele de struguri. Menţionez că, dacă este consumat în cantităţi exagerate, mustul poate fi dăunător din cauza cantităţii de alcool etilic pe care o conţine. Alcoolul acesta poate determina apariţia bolilor cardiovasculare”, a precizat dr. Ioan Bostaca, medic primar cardiolog, pentru adevarul.ro.

Medicii avertizeaza insa ca pentru a beneficia de calitatile sale, mustul si vinul rosu trebuie consumat in cantitati moderate. Barbatii nu ar trebui sa consume mai mult de 1l pe zi, iar femeiel mai mult 750 de ml.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si