In articol:
Public Health England (PHE) anunţă că ia această situaţie foarte în serios şi a hotărât să ”consolideze măsurile de urmărire şi control”, a anunţat un purtăror de cuvânt.
Această mutaţie modifică proteina ”spike” de pe suprafaţa virusului, astfel încât pare să scape, cel puţin în parte, anticorpilor celor mai eficienţi.
Analize de laborator au arătat că vaccinurile şi primele tratamente cu anticorpi monoclonali ar fi mai puţin eficiente împotriva variantelor care prezintă această mutaţie, în contextul în care varianta engleză nu ridica o problemă specială în acest sens.
Mutație îngrijorătoare apărută spontan a viruslui COVID-19
Profesorul Calum Semple, unul dintre consilierii ştiinţifici ai Guvernului Johnson, a anunţat la BBC că mutaţia E484K este ”cea mai îngrijorătoare” şi că ea a apărut ”spontan” în varianta engleză.
Citeste si: Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!- wowbiz.ro
Citeste si: Anchetă OMS la piața din WUHAN. Incredibil ce au găsit experții acolo
”În condiţii de nivel foarte înalt de replicare a virusului, nici măcar controalele la frontieră cele mai stricte, în pofida faptului că pot întârzia răspândirea, nu sunt susceptibile să împiedice apariţia unor noi variante”, avertizează
Citeste si: Avertisment cumplit! Noua tulpină britanică va deveni rapid dominantă: ”Va lovi ca un uragan”
În pofida faptului că virusul beneficiază de un sistem eficient de corectare a erorilor la replicare, o nouă mutaţie a noului coronavirus apare la 15 zile.
Din această cauză, atunci când sunt infectate multe persoane, mutaţiile se pot cumula şi provoca- printr-un fel de selecţie naturală- răspândirea varantelor celor mai eficiente.
Primele variante engleză şi sud-africană ar fi apărut la persoane cu imunitatea compromisă, tratate cu anticorpi monoclonali şi care ar fi rămas infectate o perioadă foarte îndelungată.