Close sidebar
Close sidebar

Mydental.Clinic | Despre îngrijirea corectă a dinţilor și culoarea lor cât mai albă…

Cu toţii ne dorim un zâmbet impecabil şi dinţi sănătoşi, însă modul în care arată dinţii noştri depinde foarte mult de modul în care îi îngrijim.

Mircea Pop,

Mydental.Clinic | Despre îngrijirea corectă a dinţilor și culoarea lor cât mai albă…

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este important să menţionăm încă de la început ca o igienă orală corectă este esenţială în prevenirea multor probleme dentare. Însă o igienă orală corespunzătoare nu înseamnă doar curăţarea regulată a dinţilor, ci şi adoptarea unor metode suplimentare de îngrijire. Despre toate aceste ne vor vorbi în continuare specialiştii mydental.clinic.

O igienă orală corectă începe, în primul rând, cu o curăţare a dinţilor după fiecare masă. Astfel, ne vom asigura că dinţii noştri sunt mereu curaţi, iar gingiile noastre sunt sănătoase. Însă, rutina de îngrijire trebuie să cuprindă mai multe operaţiuni, precum: folosirea aţei dentare în fiecare zi, vizite regulate la medicul stomatolog, tratarea cariilor şi a altor probleme ce pot apărea în timp, menţinerea unei alimentaţii echilibrate şi aşa mai departe.

Toate aceste lucruri pot influența foarte mult sănătatea noastră bucală, prin urmare nu trebuie în niciun caz ignorate.

1. Curăţarea corectă a dinţilor

Este important să menţionăm că o igienă precară va favoriza apariţia tartrului, a cariilor şi a bolilor parodontale. Iar în timp, putem vorbi şi de probleme mai grave, precum: infecţii şi\sau pierderea dinţilor.

Citeste si: Visezi să ai un zâmbet de vedetă? Iată care sunt cele mai eficiente tratamente

Periajul dinţilor

Dinţii trebuie periaţide cel puţin două ori pe zi. Dar indicat ar fi că dinţii să fie periaţi după fiecare masă, după fiecare aliment dulce consumat şi cel mai important – aceştia trebuie curăţaţi neapărat înainte de culcare, căci în timpul nopţii bacteriile se înmulţesc mult mai rapid, lucru care poate provoca probleme atât la nivelul dinţilor, cât şi la nivelul gingiilor.

Pentru un periaj corect îţi recomandăm să ţii periuţa de dinţi la un unghi de 45 de grade faţă de gingii. De asemenea, mişcările trebuie să fie genţile. Dinţii din faţă se curăţă de sus în jos, în timp ce molarii se curăţă cu mişcări gentile- înainte şi înapoi. Nu uita să cureţi toate părţile dinţilor – partea din faţă, partea din spate şi partea cu care mesteci. În timpul periajului trebuie să acorzi atenţie şi curăţării limbii.
Pentru o curăţare corectă mişcarea trebuie să înceapă din spatele limbii către faţă, aplicând o presiune uşoară. Pentru curăţarea limbii poţi folosi şi o periuţă clasică, dacă aceasta a fost concepută şi în acest scop. După efectuarea acestor mişcări, clăteşte gura cu apă.

Nu uita să înlocuieşti periuţa de dinţi o dată la cel mult 3 luni. Îţi recomandăm ca pe parcursul unui an să foloseşti cel puţin 4 periuţe de dinţi.

De asemenea, din când în când ar trebui să optezi şi pentru un periaj profesionist.

Citeste si: VIDEO- Dantura trebuie să fie bine îngrijită pentru un zâmbet frumos

Folosirea aţei dentare

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

Aţa dentară te va ajuta să elimini resturile de alimente blocate între dinţi – acolo unde periuţa nu poate ajunge. Prin urmare, nu uita să o foloseşti în fiecare zi. Ai grijă să tai suficientă aţă dentară, astfel încât să o poţi înfăşura în jurul degetelor arătătoare. După ce ai reuşit să poziţionezi aţa între dinţi, trage de ea înainte şi înapoi, de sus până jos.

Aţa dentară poate fi înlocuită cu succes fie de o periuţă interdentară, fie de un duş bucal. Bineînţeles, aceste două opţiuni fiind mai costisitoare.

Folosirea apei de gură

Chiar dacă îţi perii dinţii în mod corespunzător şi chiar dacă foloseşti în fiecare zi aţa dentară, asta nu înseamnă că nu trebuie să mai foloseşti apa de gură. Căci aceasta are un rol foarte important, acela de a curăţa întreaga cavitate bucală, reducând numărul bacteriilor şi prevenind apariţia plăcii dentare.

2. Consult de specialitate

Crearea unui ritual de curăţare zilnic este extrem de util, mai ales atunci când toate operaţiunile sunt efectuate în mod corect. Însă, nu trebuie să uiţi şi de controlul regulat la o clinică de stomatologie. Astfel, medicul stomatolog va identifica în timpul controlului de rutină toate problemele cu care te confrunţi şi îţi poate oferi un plan de tratament corespunzător.

Citeste si: VIDEO-La stomatolog se văd diferențe la dantura femeilor și bărbaților

Este extrem de important să mergi la un control specializat o dată la 6 luni, astfel toate problemele, inclusiv cariile, vor fi identificate rapid şi tratate înainte ca ele să se agraveze.

De asemenea, este şi mai important ca atunci când te confrunţi cu o problemă să nu amâni mersul la stomatolog. Dacă te confrunţi cu unul sau mai multe simptome din lista de mai jos, îţi recomandăm să îţi programezi în cel mai scurt timp o vizită la medic.

- Sângerarea gingiilor atât în timpul periajului, cât şi în timpul folosiţii atei dentare;

- Respiraţie urât mirositoare;

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, noi dezvăluiri despre aventurile extraconjugale ale fostei soții! Dovezile care susțin infidelitatea Larisei Uță: „După ce am confruntat-o, ea a recunoscut”- radioimpuls.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

- Desprinderea gingiilor de dinţi sau gingii înroşite şi inflamate;

- Dureri în timpul masticaţiei;

- Sensibilitate la cald şi/sau la rece;

3. O alimentaţie sănătoasă

Sunt unele alimente care, deşi atât de bune la gust, ne fac foarte mult rău. Prin urmare, dacă îţi doreşti un zâmbet frumos şi cel mai important sănătos, îţi recomandăm să eviţi pe cât de mult posibil:

- Sucurile acidulate;

- Alimentele cu un consum ridicat de zahăr;

- Ţigările;

- Alcoolul.

Curăţarea corectă a dinţilor, vizită la medicul de specialitate, grijă pentru alimentele pe care le consumăm, nu ar trebui să le efectuăm doar atunci când apar probleme de sănătate. Dacă vizită la medicul stomatolog ar trebui efectuată o dată sau de două ori pe an, curăţarea dinţilor şi o alimentaţie sănătoase sunt două aspecte pe care trebuie să le avem în vedere în fiecare zi. Căci doar aşa ne putem bucura de un zâmbet impecabil şi de dinţii sănătoşi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI