Close sidebar
Close sidebar

N-ai facut armata?! Amenda de pana la 300 de lei, daca n-ai trecut pe la centrul de recrutare. Uite cine e pe lista neagra

Armata nu mai este obligatorie in Romania din 2007, insa putini stiu ca, chiar si asa, tinerii sunt obligati prin lege sa se inscrie la centrele de recrutare. Cei care nu au facut-o si nu o vor face fisca amenzi de pana la 300 de lei, potrivit legii.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Ministrul Apararii, Mihnea Motoc, a subliniat recent ca, serviciul militar nu este obligatoriu in Romania, dar ca legea nu a eliminat, ci doar a suspendat obligativitatea satisfacerii stagiului militar. Potrivit Legii 395/2005 privind incorporarea si pregatirea populatiei pentru aparare, "cetatenii romani, barbati, la implinirea varstei de 18 ani, se vor prezenta la centrele militare pentru luarea in evidenta militara, selectionare, stabilirea aptitudinilor".

Neprezentarea la comisia locala de recrutare-incorporare, conform ordinului de chemare, sau, in absenta unui ordin de chemare, cel mai tarziu pana la sfarsitul anului in care implinesc varsta de 18 ani, constituie contraventie, care se pedepseste cu amenda de pana la 300 de lei.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Potrvit legii, dupa data de 1 ianuarie 2007 "cetatenii romani, barbati, au obligatia ca, in termen de 6 luni de la data implinirii varstei de 18 ani, sa se prezinte la centrele militare numai pentru luarea in evidenta militara, consemnarea optiunilor privind modalitatea de indeplinire a indatoririlor militare,(...) si inmanarea adeverintei de recrutare. Neprezentarea(...) la centrele militare in termen de 6 luni de la data implinirii varstei de 18 ani constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 300 lei.

(...) Contravenientul poate achita, pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii procesului-verbal ori, dupa caz, de la data comunicarii acestuia, jumatate din minimul amenzi".

Conform datelor oficiale, din 2007 pana acum au implinit varsta de 18 ani aproxiamtiv 1.272.000 de barbati, potrivit libertatea.ro, iar cei care nu au trecut pe la centrele de recrutare sunt pasibili de amenda prevazuta de lege.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI