Nadia Comăneci se implică activ în obținerea unei reanalizez concludente în ceea ce privește cazul gimnastei Sabrina Maneca-Voinea, care a fost depunctată la Jocurile Olimpice da la Paris în finala de la sol cu o zecime, pe motiv că ar fi călcat în afara covorului, conform declarațiilor inițiale ale arbitrelor. Fosta mare gimnastă a declarat marți a purtat o discuție cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică, cerându-i reanalizarea prestației gimnastei.

La scurtă vreme după ce Sabrina Maneca-Voinea a fost depunctată și clasată, în mod automat, pe o poziție inferioară, mama sa a scris o postare emoționantă în mediul online, în care a făcut public un filmuleț cu prestația fiicei sale, dintr-un unghi din care se poate vedea că gimnasta nu a depășit cu călcâiul linia covorului, alături de tristul anunț că, odată cu această mare nedreptate și dezamăgire, Sabrina se va retrage din gimnastică.

Citește și: „Este inadmisibil!” Marcel Ciolacu, decizie radicală după scandalul de la Jocurile Olimpice: „Sportivele noastre au fost tratate absolut dezonorant”

Nadia Comăneci, dezamăgită de situațiile cu care se confruntă gimnastele românce, după Jocurile Olimpice de la Paris

Nadia Comăneci a mers și a discutat personal cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică, cerându-i reanalizarea prestației și, ulterior, găsirea unei soluții echitabile pentru toate părțile implicate, având în vedere faptul că „nu se poate lua medalia de la cealaltă”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Înţeleg că acasă este nebunie, toată lumea aşteaptă un răspuns. Nu ştiu ce se poate întâmpla, pentru că de luat medalia de la cealaltă nu se va întâmpla aşa ceva. În primul rând, trebuie clarificat, să vezi dacă s-a luat incorect şi după aceea se va decide ce se va întâmpla. În orice caz nu ştie nimeni ce se poate întâmpla. Nu s-au făcut valuri pentru a arăta cu degetul către cineva, ci pentru că trebuie să se facă această dreptate pentru fetele noastre. În sufletul nostru ea are medalia, indiferent de ce se va întâmpla. Am vorbit cu ea şi mi-a spus că are sufletul întunecat. Anunţul de retragere este unul la supărare, ea are nevoie de o pauză să îşi limpezească mintea şi simtă dragostea celor de acasă, şi nu numai a celor de acasă, pentru că a fost o confuzie peste tot. Eu am alergat, am întrebat, am fost la şefa arbitrilor, am spus că vreau să văd fotografia cu călcâiul afară, dar nu am văzut nimic deocamdată. Noroc cu filmarea aceea, pentru că nu cred că o are nimeni altcineva din acel unghi. După acest caz probabil că se vor gândi să facă ceva automat la linia de la covor. 

Cred că este pentru prima oară când se cere revizuirea unui exerciţiu după terminarea concursului de gimnastică. Trebuie să se întâmple în timpul concursului, nu după. Noroc că am primit ceva video de la MPC, unde se vede clar că nu a fost ieşire afară.

Din ce am înţeles arbitrele de linie au cameră de sus şi nu se vede detaliul, atingere sau neatingere. Şi asta a fost puţin cu semnul întrebării pentru că toată lumea, şi preşedintele FIG, care a primit acest video, încearcă să facă această revizuire a solului. Nu ştiu ce se va întâmpla, însă s-au făcut valuri, lumea este curioasă şi are nevoie de răspunsuri şi de 'tehnicalitatea' care s-a folosit la această deducere de o zecime, cu care ea urca pe locul trei”, a declarat Nadia Comăneci.

Citește și: Ce semnificație au cele 5 inele de la Jocurile Olimpice. Ce reprezintă cel albastru

Nadia Comăneci a cerut personal reanalizarea exercițiului Sabrinei

Nadia Comăneci admite faptul că ambele gimnaste românce, atât Sabrina Maneca-Voinea, cât și Ana-Maria Bărbosu, se confruntă cu situații neplăcute în urma rezultatelor de la Jocurile Olimpice de la Paris. Admiterea contestației americancei Jordan Chiles, în urma căreia arbitrele au decis să-i mărească nota, i-a adus gimnastei Ana-Maria Bărbosu „o umilință îngrozitoare”.

„Eu am făcut valuri pentru că îmi pasă de fete şi trebuie să lăsăm toate steagurile deoparte şi să ne gândim că fetele au muncit foarte mult, indiferent de ţara din care vin. Am vorbit cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, a vorbit şi domnul Covaliu cu el, mi-a spus că aceste gimnaste sunt copiii lui, că îi pasă foarte mult de ei şi că va face tot ce este posibil. I-am mulţumit şi mi-a spus că nu trebuie să îi mulțumesc pentru că aceasta este slujba lui. Trebuie să avem un răspuns într-un fel sau altul. E greu de spus”, a spus Comăneci.

Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), confirmă depunctarea Sabrinei pe nedrept

Comitetului Olimpic și Sportiv Român, prin reprezentantul său- președintele Mihai Covaliu, infirmă teoria susținută de arbitre, fiind de părere că Sabrinei i-a fost făcută o nedreptate. Acesta a trimis luni o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, adresată președintelui Morinari Watanabe, în vederea reanalizării exercițiului de la sol executat de Sabrina Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 „Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie”, a precizat COSR.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si