Natalie Raanan, adolescenta luată ostatică de Hamas, s-a întors în siguranță acasă, în Chicago: ”Am simțit un sentiment copleșitor de recunoștință”
Natalie Raanan și mama ei au fost luate ca ostatice de teroriștii Hamas, pe data de 7 octombrie. Deocamdată, mama tinerei a rămas în Israel și nu știe când va reveni în SUA.
Natalie Raanan a fost luată ca ostatică de teroriștii Hamas, în timp ce se afla în Israel pentru a o vizita pe mama sa, stabilită acolo. Ambele au fost răpite pe data de 7 octombrie, iar pe 20 octombrie ele au fost eliberate "motive umanitare", a declarat Hamas.
Qatar ar fi ajutat la intermedierea eliberării mamei și fiicei.
Natalie Raan, așteptată de întreaga familie în SUA
Acum, adolescenta s-a întors în siguranță în SUA, lucru confirmat și de consulul general al Israelului în Midwest. Mama fetei încă se află în Israel și nu știe exact când se va întoarce acasă, cu toate astea este atât de fericită că fiica ei este acasă, în afara oricărui pericol.
Judith Raanan a avut nevoie de îngrijiri medicale, deoarece starea ei de sănătate se degrada pe zi ce trecea, scrie CNN.
"Sunt ușurat să o văd pe Natalie acasă, în Chicago. Membrii familiei ei au așteptat cu nerăbdare întoarcerea ei, iar astăzi le împărtășesc fericirea", a spus Yinam Cohen.
Și fratele Nataliei a fost extrem de bucuros să o revadă și le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la acest caz.
”Am simțit un sentiment copleșitor de recunoștință față de marea comunitate de oameni din întreaga lume care au pus-o pe sora mea în fruntea gândurilor lor și a rugăciunilor lor”, spune Ben Raanan.
Tânără de 22 de ani, omorâtă de teroriștii Hamas
Până în prezent, patru din cele 239 de persoane răpite de Hamas la 7 octombrie au fost eliberate. Ieri, a fost anunțat decesul unei tinere de 22 de ani, răpită de Hamas de la festivalul Supernova. O parte din craniul ei ar fi fost descoperit și dus la INML. Acum, familia artistei tatuatoare este devastată de durere și încă nu crede că vestea este adevărată.
Mai mult, Ministerul Sănătății din Gaza, afirmă că peste 8.000 de persoane au fost ucise de la începutul bombardamentelor. Situația din Gaza se înrăutățește treptat, spitalele fiind pline până la refuz. Medicii spun că este urgentă nevoie de echipamente medicale, dar și de oxigen.