Fotbaliștii nevăzători din naționala României au obținut în weekend o performanță deosebită, calificându-se la Euro 2019. În ultima partidă a turneului de calificare găzduit de Centrul Național de Fotbal Buftea, naționala de nevăzători a României a remizat cu cea a Greciei (1-1). Tricolorii au obținut calificarea la Campionatul European din acest an fără a fi învinși, după ce s-au impus și în partidele cu Belarus (3-0) și Georgia (2-1), notează site-ul frf.ro.

Golul naționalei noastre a fost înscris de Florin Kovacs, în repriza secundă, după ce elenii au condus la pauză. În urma acestui rezultat, la turneul final găzduit de Italia, în septembrie, s-a calificat și Grecia, amintește sursa citată. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Ei sunt românii care ne fac cinste! Theodor este considerat geniul din Medgidia! Americanii de la NASA sunt fascinați de mintea lui sclipitoare!

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială.

Competiţia, organizată de Asociaţia Nevăzătorilor din România şi Federaţia Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Naţional Paralimpic, are loc sub egida Federaţiei Internaţionale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA), potrivit frf.ro. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si