După ce a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu două zile, se pare că Igor Mangushev a murit după ce a fost împușcat în ceafă. Informația a fost confirmată de RIA Novosti, potrivit The Insider.

În august 2022, Igor Mangushev a avut un act de standup cu un craniu în mână în care și-a exprimat ura la adresa Ucrainei "anti-ruse".

Potrivit tânărului propagandist, era vorba de craniul unui soldat ucrainean ucis lângă Azovstal. În cadrul discursului său, el a spus că toți ucrainenii ar trebui exterminați.

Citește și: Alina Kabaeva, amanta lui Putin, mesaj controversat despre războiul din Ucraina

"Acest tip e mort, iar noi suntem vii. A avut ghinion. Vom face un pocal din craniul său", spunea Igor Mangushev cu șase luni în urmă.

Mesajul disperat al soției lui Igor Mangushev 

„Igor Mangushev (indicativ de apel „Bereg”), comandantul unității Miliției Populare LNR, care a fost împușcat în cap în urmă cu câteva zile, a murit.

Moartea lui Mangushev a fost raportată de prietenul său Akim Apachev”, relatează miercuri agenția Ria Novosti.

Pe 5 februarie, soția lui Mangushev, Tatiana Azarevich, a spus că a existat o tentativă de asasinare a soțului său, care lupta în Ucraina.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Mai devreme, presa locală relatase că Mangushev a fost dus la departamentul de neurochirurgie din Stahanov în Republica Lugansk cu o rană profundă în cap și că împușcătura a fost trimisă în spatele capului de la mică distanță.

Mangushev este cunoscut ca fostul lider al PMC Yenot, care a fost creat pe baza mișcării naționaliste Svetlaya Rus și a asociației cluburilor patriotice militare.

Membrii mișcării PMC Yenot au participat la campanii militare în estul Ucrainei și Siria, precum și la anexarea Crimeei, potrivit The Insider.

Mangushev era strâns legat de „fabrica de troli” a lui Evgheny Prigojin, cum el însuși ar fi recunoscut. De asemenea, el a fost însărcinat de Prigojin să angajeze provocatori care să lucreze împotriva lui Lyubov Sobol în timpul alegerilor pentru Duma orașului Moscova.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Igor Mangushev, propagandist și mercenar rus

Igor Mangushev, propagandist și mercenar rus

[Sursa foto: Twitter]

"A fost ajuns din urmă de karma"

„Când cânți cu craniul altcuiva în mână nu poți să nu te aștepți la o nenorocire pe viitor”, a scris pe Twitter un jurnalist ucrainean.

Potrivit jurnalistului, „karma l-a prins din urmă” pe Mangushev și, cel mai probabil, soldații liderului războinic cecen Ramzan Kadyrov au fost cei care l-au împușcat pe mercenarul rus.

Potrivit rapoartelor care circulă pe rețelele de socializare, Mangushev a fost împușcat în cap de la o distanță mică, în stilul unei execuții. Asasinatul a avut loc la un punct de control din zona ocupată de ruși din Lugansk.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si