Anunțul privind exercițiile nucleare ale NATO a fost făcut marți de secretarul general al organizației militare, Jens Stoltenberg. 

Citeste si: Turcia cere încetarea focului în Ucraina. Putin urmează să se întâlnească joi cu Erdogan

Exercițiul militar al NATO, denumit „Steadfast Noon”, are loc în fiecare an și durează de regulă aproximativ șapte zile.

Este vorba despre avioane de luptă capabile să transporte focoase nucleare, dar care nu implică prezența unei bombe reale.

La aceste exerciții, participă în mod obișnuit avioane convenționale și aeronave de supraveghere și de realimentare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

14 țări iau parte la exercițiile nucleare ale NATO

Paisprezece dintre cele 30 de țări membre NATO vor fi implicate în exercițiul militar care a fost planificat înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, în 24 februarie 2022.

Cea mai mare parte a manevrelor va avea loc la mai mult de 1.000 de kilometri de Rusia, a declarat un oficial NATO, potrivit Associated Press.

Aliaţii din NATO îşi sporesc securitatea în jurul instalaţiilor esenţiale după atacurile asupra gazoductelor din Marea Baltică, a spus Stoltenberg în conferinţa de presă de marți.

Orice atac asupra infrastructurii critice a NATO va primi un "răspuns unit şi ferm", a avertizat Jens Stoltenberg.

"Rusia știe că un război nuclear nu poate fi câștigat"

Comentând ameninţările voalate cu utilizarea armelor nucleare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, Stoltenberg a declarat că Alianţa Nord-Atlantică monitorizează cu atenţie forţele nucleare ale Rusiei şi nu a observat schimbări în poziţia

lor, dar rămâne "vigilentă".

El a confirmat totodată că NATO va organiza săptămâna viitoare exerciţiul său anual de descurajare nucleară, 'Steadfast Noon', aşa cum era prevăzut.

"Este un exerciţiu de rutină care are loc în fiecare an pentru a ne menţine capacitatea de descurajare eficientă şi în siguranţă", a explicat şeful NATO.

"Rusia ştie că un război nuclear nu poate fi câştigat şi nu trebuie niciodată purtat", a mai afirmat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si