Close sidebar
Close sidebar

NATO își protejează statele. Stoltenberg: ”NATO este aici pentru a proteja fiecare aliat, fiecare centimetru al teritoriului NATO”

NATO a declarat că și-a întărit frontierele cu Rusia și noua aliată a acesteia, Belarus, din țările membre. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord nu vrea ca Rusia să îi amenințe teritoriile.

Elena Tasca,

Jens Stoltenberg, a declarat că alianța este pregătită să se apere de amenințarea produsă de Rusia și Belarus

[Sursa foto: agenzianova.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Jens Stoltenberg a declarat că NATO și-a întărit forțele armate de la granițele cu Rusia și Belarus, ale statelor membre de pe frontul de Est.

NATO își protejează țările membre

Într-o conferință de presă susținută la Haga între liderii NATO, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că alianța este pregătită să se apere de amenințarea produsă de Rusia și Belarus, noua susținătoare a lui Putin. NATO a declarat că a suplimentat armata de pe frontul de est, conform CNN.

Bineînțeles că monitorizăm îndeaproape evoluțiile şi ne-am sporit deja pregătirea şi prezența militare în partea de est a Alianţei”, a declarat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a subliniat că forțele armate suplimentate sunt deja prezente pe frontul de est și că NATO dorește ca statele membre să știe că sunt protejate.

”NATO este aici pentru a proteja fiecare aliat, fiecare centimetru al teritoriului NATO”, a spus în aceeași conferință, Jens Stoltenberg.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Noi ofensive și înaintări spre Est din partea Ucrainei. ”Omului de la Kremlin îi este evident frică şi se ascunde probabil undeva''

Războiul dintre Rusia și Ucraina nu îngrijorează NATO

Liderii NATO au declarat că este timpuriu să se îngrijoreze din cauza situației create în Rusia din cauza rebeliunii mercenarilor Wagner, fiind o ”afacere internă rusă”, după cum a descris-o Stoltenberg în declarația susținută.

Motivul de îngrijorare este susținerea Rusiei de către Belarus, care devine din ce în ce mai accentuată. Alianța dintre cele două țări au îngrijorat unele state membre NATO, motiv pentru care alianța a decis să suplimenteze fronturile de est.

Stoltenberg a menționat că susținerea Ucrainei este necesară în a elimina pericolul exercitat de Rusia, care în acest moment este într-o situație nu tocmai fericită, cauzată de rebelii Wagner.

”Este clar că războiul ilegal al președintelui Vladimir Putin împotriva Ucrainei a adâncit disensiunile şi a creat noi tensiuni în Rusia. Trebuie să nu subestimăm Rusia, aşa că este şi mai important să continuăm să furnizăm Ucrainei susținerea noastră”, a declarat Stoltenberg.

Citește și: VIDEO- “Rusia rămâne o amenințare imediată la adresa securității euroatlantice”, a declarat Klaus Iohanis la summit-ul NATO

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI