Un înalt oficial al Alianţei Nord-Atlantice, citat de Reuters, a declarat miercuri că un atac nuclear rusesc ar declanşa ”aproape sigur” un ”răspuns fizic” din partea aliaţilor Ucrainei şi, eventual, din partea NATO. 

Citeste si: Republica Moldova face apel la populație. Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energie electrică

Orice utilizare a armelor nucleare de către Moscova ar avea ”consecinţe fără precedent” pentru Rusia, a declarat oficialul NATO.

”Ar atrage aproape sigur un răspuns fizic din partea multor aliaţi şi, eventual, din partea NATO”, a subliniat oficialul, potrivit News.ro.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ucraina a doborât 4 elicoptere rusești în doar 18 minute

Adunarea Generală a ONU a condamnat joi "anexările ilegale" de teritorii ucrainene de către Rusia. Din totalul de 193 de țări, 35 s-au abținut de la vot, iar 5 s-au declarat de partea Rusiei.

14 țări NATO își cumpără împreună sisteme de apărare aeriană

Paisprezece state membre sau partenere ale NATO, printre care şi România, au semnat joi o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea comună de sisteme de apărare aeriană din categoria sistemelor Arrow 3

şi Patriot, relatează Reuters.

Ceremonia de semnare a European Skyshield Initiative (ESSI) a avut loc la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles.

Citeste si: Joe Biden a vorbit despre arma nucleară a lui Putin: "Nu cred că o va face"

Ţările participante sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Finlanda, Germania, Letonia, Lituania, Norvegia, Regatul Unit, România, Slovacia, Slovenia, Ţările de Jos şi Ungaria.

Escaladare fără precedent a războiului din Ucraina

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat marţi, într-un discurs susţinut în faţa liderilor ţărilor din G7, că nu mai e nimic de negociat cu Vladimir Putin, care a revendicat anexarea a patru regiuni ucrainene în septembrie, pe lângă Crimeea în 2014.

Citeste si: Vladimir Putin încearcă să cumpere tăcerea Europei cu noi gaze prin Nord Stream 2

De la începutul acestei săptămâni, Rusia a escaladat conflictul după ce a lovit cu zeci de rachete întreg teritoriul Ucrainei, distrugând infrastructuri energetice şi atacând ţinte civile, ca răzbunare pentru avarierea parţială a podului Kerci- care leagă peninsula Crimeea de teritoriul rus- în weekend în urma unei explozii pe care a atribuit-o serviciilor speciale ucrainene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si