Close sidebar
Close sidebar

NATO va reacționa "fizic" dacă Rusia folosește arme nucleare în Ucraina

Toată lumea își pune întrebarea: Cum va reacționa NATO la un atac nuclear al Rusiei în Ucraina, chiar dacă ar fi vorba doar de rachete nucleare tactice?

Sorin Negru,

Vladimir Putin, tot mai aproape de utilizarea unei arme nucleare tactice în Ucraina?

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un înalt oficial al Alianţei Nord-Atlantice, citat de Reuters, a declarat miercuri că un atac nuclear rusesc ar declanşa ”aproape sigur” un ”răspuns fizic” din partea aliaţilor Ucrainei şi, eventual, din partea NATO. 

Citeste si: Republica Moldova face apel la populație. Cetățenii sunt îndemnați să reducă consumul de energie electrică

Orice utilizare a armelor nucleare de către Moscova ar avea ”consecinţe fără precedent” pentru Rusia, a declarat oficialul NATO.

”Ar atrage aproape sigur un răspuns fizic din partea multor aliaţi şi, eventual, din partea NATO”, a subliniat oficialul, potrivit News.ro.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Ucraina a doborât 4 elicoptere rusești în doar 18 minute

Adunarea Generală a ONU a condamnat joi "anexările ilegale" de teritorii ucrainene de către Rusia.

Din totalul de 193 de țări, 35 s-au abținut de la vot, iar 5 s-au declarat de partea Rusiei.

14 țări NATO își cumpără împreună sisteme de apărare aeriană

Paisprezece state membre sau partenere ale NATO, printre care şi România, au semnat joi o scrisoare de intenţie pentru achiziţionarea comună de sisteme de apărare aeriană din categoria sistemelor Arrow 3 şi Patriot, relatează Reuters.

Ceremonia de semnare a European Skyshield Initiative (ESSI) a avut loc la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles.

Citeste si: Joe Biden a vorbit despre arma nucleară a lui Putin: "Nu cred că o va face"

Ţările participante sunt Belgia, Bulgaria, Cehia, Finlanda, Germania, Letonia, Lituania, Norvegia, Regatul Unit, România, Slovacia, Slovenia, Ţările de Jos şi Ungaria.

Escaladare fără precedent a războiului din Ucraina

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat marţi, într-un discurs susţinut în faţa liderilor ţărilor din G7, că nu mai e nimic de negociat cu Vladimir Putin, care a revendicat anexarea a patru regiuni ucrainene în septembrie, pe lângă Crimeea în 2014.

Citeste si: Vladimir Putin încearcă să cumpere tăcerea Europei cu noi gaze prin Nord Stream 2

De la începutul acestei săptămâni, Rusia a escaladat conflictul după ce a lovit cu zeci de rachete întreg teritoriul Ucrainei, distrugând infrastructuri energetice şi atacând ţinte civile, ca răzbunare pentru avarierea parţială a podului Kerci- care leagă peninsula Crimeea de teritoriul rus- în weekend în urma unei explozii pe care a atribuit-o serviciilor speciale ucrainene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI