NATO este necesar să evite ca actuala criză sanitară provocată de covid-19 să pună în pericol securitatea aliaţilor, întrucât ameninţările ”nu au dispărut ca prin miracol”, a avertizat miercuri seara Jens Stoltenberg.

”Trebuie să ne asigurăm că această criză sanitară nu provoacă o criză de securitate”, a subliniat el într-o conferinţă de presă virtuală înaintea unei reuniuni, joi, a miniştrilor de Externe din cadrul statelor membre NATO.

”Pentru prima oară în istoria NATO, în 70 de ani, o reuniune a miniştrilor va avea loc prin videoconferinţă”, a subliniat el.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Nouă avertizare de ploi torențiale în județe deja devastate de inundații. Zonele vizate de vreme severă. HARTĂ- wowbiz.ro

În cadrul reuniunii, miniştrii de Externe din NATO urmează să discute despre modul în care să-şi continue misiunile în Afganistan şi Irak după dezangajarea Statelor Unite.

NATO urmează să îşi asume o parte a activităţilor coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Irak şi să-şi reducă la 12.000 numărul militarilor în Afganistan, unde ”situaţia rămâne delicată”, în pofida acordului semnat de Statele Unite cu talibanii, a precizat secretarul general.

NATO
NATO

Citeste si: Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat Ionel Oprea, care este medic militar, merg astăzi la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat

Citeste si: Alte două decese ale unor persoane diagnosticate de coronavirus. Bilanţul a ajuns la 94

Citeste si: Deja se știe. Când vom atinge pragul crucial în lupta cu COVID-19? Situația arată îngrijorător


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si