Cele patru persoane localizate după ora locală 05.00, (sâmbătă, 20.00 GMT) "au fost transportate pentru a li se acorda îngrijiri medicale", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pazei de coastă, fără a putea oferi deocamdată mai multe detalii, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Patru persoane regăsite, starea lor necunoscută

Trei dintre ele au fost recuperate de pe mare, iar a patra a fost găsită într-o zonă stâncoasă de pe coastă, potrivit postului public de televiziune japonez NHK.

Toate erau în stare de inconştienţă, potrivit sursei.

În ciuda prognozei vremii nefavorabile, Kazu 1 a plecat pe mare sâmbătă dimineaţă pentru a naviga de-a lungul unei părţi a peninsulei Shiretoko, o zonă naturală conservată din nord-estul insulei Hokkaido, în nordul Japoniei.

Citeste si: Polițiștii bulgari au descoperit într-un camion abandonat zeci de migranți, unii cu simptome de asfixie

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Echipajul a trimis un apel de urgenţă la ora locală 13.13 (04.13 GMT), raportând că barca era pe punctul de a se scufunda, cu prova înclinată la 30 de grade.

Temperatura apei în cursul zilei în zonă era de doar două, trei grade Celsius

Bărcile de pescuit din zonă s-au întors în port sâmbătă la prânz din cauza valurilor înalte şi a vântului puternic, potrivit unei cooperative locale de pescuit citată de agenţia de presă japoneză Kyodo.

Citeste si: Un migrant afgan a fost salvat de polițiștii de frontieră. Tânărul se afla în hipotermie când a fost găsit de oamenii legii

Kazu 1 a suferit deja avarii în timpul unei excursii în iunie anul trecut, lovind zone de mică adâncime în apropierea portului său de origine, potrivit presei japoneze.

Acest incident nu a făcut răniţi, dar a condus la o anchetă a poliţiei, vizându-l pe căpitanul ambarcaţiunii pentru neglijenţă.

Peninsula Shiretoko este o atracţie turistică importantă în Hokkaido. Aria naturală a fost inclusă din 2005 în Patrimoniul Mondial al UNESCO pentru ecosistemele sale terestre şi marine remarcabile.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si