Zeci de turiști- printre care și copii mici- au fost nevoiți să se arunce în mare după ce o ambarcațiune a luat foc în Grecia, scrie Mirror. Turiștii britanici se aflau printre cei aflați la bordul vasului cuprins de flăcări în largul insulei Rodos, ieri după-amiază.
Incidentul a avut loc la aproximativ 300 de metri de plaja Stenga din orașul Archangelos- iar căpitanul a împărțit veste de salvare și a ordonat pasagerilor să sară. 

Toții membrii din navă au fost salvați

Paza de coastă a confirmat că toți cei 82 de pasageri au fost aduși pe uscat, unii dintre ei fiind salvați direct de pe vasul de lemn. Martorii au descris modul în care copiii implicați au rămas "traumatizați". 

Citește și: Incendiu puternic la un depozit de mase plastice din Satu Mare

Ambarcațiunea a fost complet distrusă înainte de a dispărea în mare. Shaun Williams, din St Ives, Cornwall, și familia sa se aflau printre cei aflați la bord. Inginerul de aeronave, în vârstă de 55 de ani, a declarat că se opriseră lângă plajă pentru a face snorkeling, când echipajul "a început să strige".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ambarcațiunea a fost complet distrusă înainte de a dispărea în mare.

Ambarcațiunea a fost complet distrusă înainte de a dispărea în mare.

[Sursa foto: Captură ecran Mail Online]

El a spus că se aflau pe puntea superioară și nu au putut înțelege ce se spunea înainte de a vedea fumul. Shaun a declarat pentru MailOnline: "Echipajul a încercat să lupte cu focul, dar barca era făcută din lemn și focul a avansat rapid. Au început să împartă veste de salvare și un minut mai târziu, căpitanul a spus că trebuie să intrăm cu toții în mare".

El a descris cum familiile au început să intre în panică și, având scările blocate, au fost nevoiți să se cațere pe balustrade și să se lase pe puntea inferioară. 

Citește și: Incendiu înt-un bloc din Caraș-Severin. Totul a pornit de la bateria unei biciclete electrice

Shaun a spus că a ordonat familiei sale să sară în apă și "a strigat la ceilalți să facă la fel". Câteva minute mai târziu, întreaga barcă a fost înghițită de apă, a adăugat el. O înregistrare video de la fața locului arată cum focul a sfâșiat vasul în timp ce o coloană de fum se ridică spre cer. 

Shaun a declarat că toate bărcile din zonă au venit la fața locului pentru a ajuta la transportarea celor aflați în apă spre țărm.
Toți au fost duși la un restaurant pentru a se asigura că sunt prezenți, înainte de a fi duși cu autobuzul la locurile de cazare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si