Close sidebar
Close sidebar

Negocieri pentru formarea Guvernului. Premierul desemnat Dacian Cioloș se întâlnește cu liderii PNL și UDMR

Miercuri au loc primele negocieri pentru încercarea de constituire a unei majorități parlamentare pentru susținerea cabinetului Dacian Cioloș. Premierul desemnat se întâlnește azi cu liderii PNL și UDMR.

Razvan Ilie,

Dacian Cioloș: "Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar.  

[Sursa foto: Facebook / USR]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul desemnat Dacian Cioloş se întâlnește miercuri cu liderii PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale pentru o primă discuţie în vederea formării unei majorităţi parlamentare. Cioloș are la dispoziție 10 zile pentru a se prezenta în faţa Parlamentului ca să ceară votul de încredere asupra programului şi întregii liste a Guvernului. 

Citeste si: Dacian Cioloș începe negocierile pentru noul guvern

Dacian Cioloș: Nu vrem să formăm o majoritate cu PSD și AUR

Dacian Cioloș a anunțat că își dorește un guvern USR-PNL-UDMR cu un program de guvernare care să fie respectat de partenerii de coaliție. Premierul desemnat a exclus varianta negocierilor cu PSD și AUR.

"Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar.

Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice", a afirmat, marţi, preşedintele USR, Dacian Cioloş.

Citeste si: Dacian Cioloș, primele reacții după ce Iohannis l-a desemnat prim-ministru

Dacian Cioloș își dorește formarea unui "guvern rapid"

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni seara pe liderul USR, Dacian Cioloș, pentru funcția de prim-ministru și l-a mandatat să formeze un nou guvern. USR a declarat că este pregătit să își asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDMR "pentru un guvern care să scoată România din criză".

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Dacian Cioloș a primit din partea formațiunii politice pe care o conduce mandatul de a forma cât mai rapid un guvern cu puteri depline, "care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR".

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Dacian Cioloș candidat pentru funcția de premier

Care este poziția PNL înainte de negocierile cu USR

Liberalii au avut marţi seara o şedinţă online de Birou Permanent Naţional. Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, nu are un mandat din partea partidului pentru întâlnirea de miercuri cu premierul desemnat, Dacian Cioloş.

"Sigur va merge (la discuţii- n.r.). Nu există un mandat, pentru că astăzi am avut o discuţie (cu liberali- n.r.) din toată ţara pentru a vedea şi opinia fiecăruia dintre ei.(...) Nu ştiu ce îi va spune Florin Cîţu mâine lui Dacian Cioloş. Va fi o discuţie la sediul PNL. Domnul Cioloş a fost invitat, în urma unei discuţii, să se întâlnească mâine, pentru că îl tot suna pe Florin Cîţu. Au decis să se întâlnească. Eu aşa ştiu că se vor întâlni la sediul PNL. Posibil să vină şi Kelemen Hunor. Eu aşa ştiu", a afirmat Vîlceanu, potrivit Agerpres.

Dan Vîlceanu a subliniat însă că Dacian Cioloş trebuie să vină cu o rezolvare, altfel "înseamnă că a fost iresponsabil şi nu face decât să lungească această perioadă de criză degeaba".

Citeste si: Ludovic Orban a anunțat că își va depune demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Florin Citu îl așteaptă pe Dacian Cioloș la sediul PNL

[Sursa foto: Facebook/ Florin Citu]

Ludovic Orban nu crede că Dacian Cioloș are vreo șansă să formeze Guvernul

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat marți că decizia șefului statului de nominalizare a lui Dacian Cioloş pentru postul de premier este o cacealma care are ca efect prelungirea şi adâncirea crizei politice. Ludovic Orban s-a declarat convins că Dacian Cioloș nu are nicio șansă să formeze o majoritate și a făcut apel la președintele Iohannis să revină cu ” picioarele pe pământ ”.

”Fac un apel la președintele Iohannis să revină cu picioarele pe pământ, să renunțe la ambiții și jocuri politice, să înțeleagă că țara are nevoie de un guvern stabil, competent, determinat să ofere soluții imediate”, a declarat Orban.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI