„Nu putem accepta Ministerul Energiei și MIPE, dar nu ne-am ridicat de la masă”, a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

„În momentul în care Marcel Ciolacu este desemnat de președintele Iohannis să formeze Guvernul, este responsabilitatea lui să încheie discuțiile, până atunci există un acord și UDMR nu pleacă de la guvernare”, a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus că Uniunea a solicitat să fie respectat acordul inițial motivând cu faptul că și-a asumat răspunderea de a guverna până în 2024: „nu avem niciun motiv să spunem că în continuarea nu suntem în stare să conducem Ministerul Dezvoltării și Ministerul Mediului, am acceptat comasarea sau desființarea Ministerului Sportului”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Boris Johnson își dă demisia din parlamentul britanic! Decizia vine după raportul anchetei Partygate despre scandalul petrecerilor din pandemie

Kelemen Hunor a discutat vineri cu Nicolae Ciucă și cu Marcel Ciolacu și a transmis poziția pe care UDMR o are: „oferta de MIPE și Energie sau MIPE și Sănătate a existat încă de miercuri.

Domnul Ciolacu știa că aceste ministere, din punctul nostru de vedere, nu sunt acceptabile, știa că nu lucrăm la impuse”. 

Coaliția de guvernare continuă negocierile

Kelemen Hunos a spus că a discutat duminică cu Marcel Ciolacu pentru a-i comunica decizia Uniunii, aceea „să meargă cu Energia și MIPE, ceea ce nu putem accepta, dar nu ne-am ridicat de la masă”. 

„Discutăm în continuare.

Majoritate există, solidă, nu a plecat nimeni din coaliție, majoritate va exista și fără noi. Punct”, a afirmat Kelemen Hunor. „Din câte știu eu, pentru PNL prima opțiune este respectarea protocolului”, a mai adăugat președintele UDMR.

”Astăzi, domnul Ciolacu, înainte să iasă în presă, m-a sunat şi mi-a spus că decizia este să mergem cu Energia şi cu MIPE, ceea ce nu putem accepta. Sigur, nu ne-am ridicat de la masă, suntem la masă, discutăm în continuare, în acest moment există un acord al coaliţiei şi până când preşedintele Iohannis nu îl desemnează prim-ministru pe domnul Ciolacu, acesta acord este în vigoare şi atunci va fi responsabilitatea lui să ne cheme la discuţii, în ce format vrea şi să decidă cum merge mai departe”, a arătat Kelemen Hunor.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă anunță aprobarea unui Memorandum pentru soluționarea grevei din educație: Angajamentul ferm de a restabili încrederea și de a aduce dascălii înapoi în sălile de clasă"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si