Negociatori din patru ţări-cheie au ajuns la un ”teren de înţelegere”, a anunţat duminică consilierul în probleme de securitate naţională al lui Joe Biden Jake Sullivan.

Citește și: Putin se pregătește să anexeze noi teritorii, în afara Ucrainei. Când va face anunțul

Discuțiile au loc în vederea unui acord care să conducă la un armistiţiu în Fâşia Gaza, în schimbul eliberări a ostaticilor, scrie presa internațională.

Pace în Fâșia Gaza- sunt patru țări la masa negocierilor

”Este adevărat că reprezentanţii Israelului, Statelor Unite, Egiptului şi Qatarului s-au întâlnit la Paris şi au ajuns la un teren de înţelegere în patru privind conturul” unui posibil acord în vederea unei eliberări a ostaticilor şi ”unui armistiţiu temporar”, a declarat la CNN consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe

Situaţia umanitară se înrăutăţeşte neîncetat în Fâşia Gaza, asediată, în care 2,2 milioane de oameni, adică aproape toată populaţia, sunt ameninţaţi de o ”foamete în masă”, avertizează ONU, potrivit News.ro.

Israelul cere eliberarea tuturor ostaticilor

Cabinetul israelian de Război şi-a dat sâmbătă unda verde unei continuări a unor negocieri în vederea unui nou armistiţiu în Fâşia Gaza, potrivit presei israeliene.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Directorul Mossadului, David Barnea, a efectuat vineri o vizită în capitala franceză, în fruntea unei delegaţii israeliene, în vederea unei continuări a unui proiect al unui armistiţiu despre care a discutat, la sfârşitul lui ianuarie, cu omologii săi american şi  egiptean şi cu premierul Qatarului.

În vederea încheierii unui acord, Israelul cere- drept o condiţie prealabilă- ”eliberarea tuturor ostaticilor, începând cu toate femeile”, potrivit consilierului în probleme de securitate naţională al lui Benjamin Netanyahu, Tzachi Hanegbi.

”Un astfel de acord nu înseamnă sfârşitul războiului”, a avertizat acest apropiat premierului la postul N12.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas cere, la rândul său, un ”armistiţiu complet” şi o retragere a trupelor israeliene din Fâşia Gaza.

Potrivit unei surse din cadrul mişcării islamiste, planul discutat în ianuarie prevedea o ”pauză” de şase săptămâni şi eliberarea a 200-300 de deţinuţi palestinieni, în schimbul eliberării a 34-40 de ostatici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si