Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, președintele PNL, Florin Cîțu, și cel al UDMR, Kelemen Hunor, au discutat vineri despre formarea noului guvern, la sediul PNL. Kelemen Hunor a precizat la finalul întâlnirii: „Am discutat dacă putem continua guvernarea și răspunsul a fost da”.

Citeste si: Nicolae Ciucă CV: Ce studii are premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis?

Potrivit unor surse politice citate de G4Media, pe masa negocierilor PNL-UDMR ar fi mai multe ministere: pe lângă cultură și agricultură, ar mai fi în discuție digitalizarea, fondurile europene și economia.

"Nu am cerut deocamdată nici un minister. De agricultura și cultura nici nu vom discuta", a declarat Kelemen Hunor.

Citeste si: Ludovic Orban își va da demisia din grupul parlamentar PNL. "A fost picătura care a umplut paharul"

Care este calendarul formării noului Guvern PNL-UDMR

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că sunt șase ministere care sunt puse la bătaie pentru discuțiile cu UDMR. Acesta a precizat că săptămâna viitoare va avea loc votul de învestitură al noului guvern.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Potrivit premierului interimar, miercuri ar putea avea loc audierile în comisiile parlamentare, iar joi Guvernul Ciucă ar putea intra la votul din Parlament.

„Calendarul:  mâine program de guvernare  și, după, portofolii.  Miercuri, comisiile și votul joi.  Sunt șase ministere, vom vedea cum le împărțim. Criza energetică și criza sanitară sunt priorități pe termen scurt”, a declarat vineri Florin Cîțu.

În cursul zilei de astăzi, premierul desemnat urmează să se întâlnească și cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Nicolae Ciucă, "chemare la arme" pentru politicieni: "Țara trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria recentă"

Nicolae Ciucă l-a sunat și pe Dacian Cioloș

Premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a sunat, vineri, pe preşedintele USR Dacian Cioloş, o întâlnire între cei doi urmând a avea loc cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, au declarat surse politice pentru News.ro.

Discuţia dintre cei doi a fost una protocolară, premierul desemnat spunându-i lui Dacian Cioloş că îi va prezenta programul de guvernare, când va fi finalizat însă fără a preciza dacă doreşte o colaborare cu cei de la USR.

Citeste si: Cseke Attila, despre restricţiile de luni: „Certificat verde pentru aproape orice activitate şi la intrarea în instituţiile publice. Evenimentele private, complet interzise.”

Sursele au mai arătat că nu se pune problema unei cooptări a USR în Guvernul PNL-UDMR, în condiţiile în care liberalii au decis deja că vor merge în Parlament, pentru votul de încredere, cu un guvern minoritar PNL-UDMR, mizând pe susţinerea din partea PSD. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si