Close sidebar
Close sidebar

Negocieri PNL-PSD. Florin Cîțu spune că poate exista o creștere a pensiilor de 11%

Liderii PNL-PSD s-au întâlnit sâmbătă înainte de negocierile care vor avea loc săptămâna viitoare pentru programul de guvernare.

Madalina Grigore,

Negocieri între PNL și PSD.

[Sursa foto: Google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„În acest moment discutăm despre programul de guvernare. N-am ajuns la problema premierului nici la cele ale ministerelor. Le luăm pe rând”, a declarat liderul PNL, Florin Cîțu.

Acesta a mai spus că discuțiile au la bază situațiile din programul de guvernare pentru care „nu am găsit o soluție cu partenerii”. Printre acestea se numără: Finanțe, Muncă, Justiție, Economie și o parte din Sănătate. 

Citeste si: Dezacord între PNL și PSD pe certificatul COVID pentru angajați. Ce spune Florin Cîțu

Creșterea pensiilor cu 11%

În ceea ce privește creșterea pensiilor dorită de PSD, Florin Cîțu a declarat că dacă se va face pe baza unei formule s-ar putea ajunge la o creștere de 11%. 

Citeste si: Ședință a Biroului Executiv PNL: coaliția de guvernare și soarta lui Ludovic Orban

Alegerea premierului

Tot în cadrul întâlnirilor ar trebui să fie discutată și problema alegerii premierului. Florin Cîțu afirma în urmă cu două zile că cele două partide ar trebui să se înțeleagă asupra unui nume de premier pe care să îl prezinte președintelui Klaus Iohannis.

Există și varianta premierilor prin rotație, după cum spunea Florin Cîțu. Există posibilitatea ca partidul din care este premierul să aibă mai puține ministere.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Florin Cîțu, după negocierile cu PSD: "Ar trebui să mergem împreună la consultările de la Cotroceni"

La sediul PNL s-au reunit și Dan Vîlceanu, Alina Gorghiu, precum și alți lideri. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că discută în partid „ce divergențe sunt”.

„Mă întâlnesc cu colegii mei să vedem ce divergențe sunt și apoi vom discuta cu cei de la PNL”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Citeste si: Ședință de Guvern. Executivul discută subvenționarea prețului la căldură

Ministerele stabilite

Echipele de negociere PSD, PNL și UDMR au reușit să stabilească și să ajungă la un numitor comun în privința ministerelor de Fonduri Europene, Externe, Apărare și Interne. 

Vineri, Marcel Ciolacu a declarat că există domenii unde încă se negociază. Marcel Ciolacu s-a referit și la Justiție unde a precizat că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție trebuie păstrată. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Trebuie o armonizare unde există puncte de vedere diferite și vom avea o discuție politică. În acea zonă (n.red. Justiție) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, a spus lideul PSD, Marcel Ciolacu.

Citeste si: UDMR a decis să intre în "marea alianță" cu PNL și PSD

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI