Fostul președinte și premier rus, Dmitri Medvedev, a declarat, în cursul zilei de 6 august, că Moscova nu are voie să poarte convorbiri de pace cu Ucraina.

Acesta spune că țara inamică trebuie să le ceară rușilor pacea în genunchi, comentând întâlnirea din orașul saudit Jeddah la care participă mai multe țări, pentru găsirea unei soluții la războiul din Ucraina, potrivit Agerpres.

„Nu avem nevoie de niciun dialog.

Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerşind milă”, a spus Medvedev. În plus, acesta a afirmat, referitor la întâlnirea de la Jeddah, că „este greu de criticat dorința de a pune capăt unui război”.

Citește și: "Este ca și cum te-ai juca cu moartea"- Femeile soldat de pe linia frontului din Ucraina povestesc despre greutățile cu care se confruntă

Cele trei condiții de pace ale lui Medvedev

Medvedev a menționat că are trei condiții de pace ce ar trebui să fie îndeplinite. Vicepreședintele Consiliului Securității Rusiei a spus cum poate avea loc pacea:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Prima: participarea ambelor părţi ale conflictului, lucru care nu se întâmplă, deoarece Rusia nu a fost invitată la respectiva întâlnire. A doua: să fie luat în considerare contextul istoric. Şi acesta este: Ucraina nu a existat ca ţară înainte de 1991. Este o aşchie din Imperiul Rus”, a spus el.

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina se lasă așteptate. Medvedev: „Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă”

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina se lasă așteptate. Medvedev: „Inamicul trebuie să vină târându-se în genunchi, cerșind milă”

[Sursa foto: Profimedia]

„Mediatorul care este dispus să recunoască aceste aspecte evidente are şanse de succes.

Ceilalţi, niciuna”, a decretat el.

Moscova: „Nu ne opunem negocierilor”

Moscova a spus că nu se opune negocierilor cu Ucraina pentru a încheia războiul. Pe de altă parte, acuză Kievul că nu este dispus să dialogheze.

Citește și: "Moscova va folosi arma nucleară dacă atacurile asupra Rusiei continuă", spune Dmitri Medvedev

Ucraina cere drept condiție pentru începerea negocierilor retragerea trupelor ruse de la granițe, care includ Peninsula Crimeea anexată, eliberarea tuturor prizonierilor de război şi reparaţii considerabile, solicitări pe care Rusia le consideră inadmisibile.

Propunerea prezentată în Arabia Saudită, respinsă de Rusia

La două zile după o reuniune privind războiul din Ucraina, în Arabia Saudită, Moscova cere „s ă se recunoască noile realităţi teritoriale ”. De asemenea, subliniază faptul că numai,, capitularea'' Kievului o să înceteze ofensiva rusă în Ucraina. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Suntem convinşi că o rezolvare cu adevărat globală, de durată şi echilibrată este posibilă doar dacă regimul de la Kiev pune capăt ostilităţilor şi atentatelor teroriste”,

a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Noile realităţi teritoriale (din estul şi sudul Ucrainei) trebuie să fie recunoscute. Demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei(...) trebuie să fie asigurate ”, a spus Zaharova.

De asemenea, ea a cerut „ confirmarea ” „ fundamentelor originare ale suveranităţii Ucrainei: statutul său neutru, nealiniat şi nenuclear”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si