Negresa de post rețetă. Secretul care o face extrem de pufoasă
Negresa de post rețetă. Negresa de post este una dintre cele mai gustoasă prăjitură pe care o poți face în perioadele de post.
Negresa de post rețetă. Rețeta este simplă și rapidă, putând fi preparată chiar și de cei mai începători în ale bucătăriei.
Iata un desert delicios si numai bun pentru cei care obisnuiesc sa tina post: Negresa de post.
Cand spui negresa, imediat te gandesti la o prajitura pufoasa, moale si pufoasa, foarte aromata, nu-i asa? Este una dintre cele mai simple si mai gustoase prajituri, pe care si eu o fac in multe variante.
Negresa de post rețetă. Pentru a fi pufoasă, ingredientele trebuie amestecate ușor cu un tel, până aceastea devin un fel de cocă moală omogenă. Acesta este secretul unei rețețe perfecte de post!
-250 ml ulei
-250 ml apa plata sau gazoasa
-200 g faina
-50 g cacao
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
-250 g zahar
-rom
-50 g nuci, alune, stafide sau fructe confiate
-un borcan de 400 g de gem
-1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Modul de preparare este extrem de simplu: pur si simplu se pun toate ingredientele in castron si se amesteca usor, cu un tel, scrie pofta-buna.com.
Negresa de post rețetă. In aluat se pot adauga nuci, alune, fistic, fructe confiate, fructe uscate, fructe din compot…rezultatul va fi delicios.
Prima data se pun lichidele: apa si uleiul, apoi gemul, aromele, cacaoa cernuta, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca totul cu un tel, cu mana, atat cat sa fie bine amestecat totul. La urma se pun stafidele, nucile sau fructele confiate.
Negresa de post rețetă. Se toarna aluatul intro tava cam de 25×30 cm sau forma de tort de 24 cm diametru. E bine ca tava sa fie captusita cu hartie de copt, dupa coacere imediat se scoate, iar tava doar se clateste si gata.
Se coace in cuptorul preincalzit, la o temperatura de 180-190 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.
Negresa de post rețetă. Palpati usor prajitura (apasati cu degetele) dupa 30 de minute si va dati seama daca este gata.