In articol:
Negresă. Ingrediente pentru blat:
4 ouă
250 g zahăr
250 g făină
200 ml lapte
100 g unt
1 praf de copt
4 linguri cacao
Citeste si: Tort de cozonac. Un desert ingenios din resturile de cozonac ce au rămas de la Paște
Negresă.
80 g unt
4 linguri apă
4 linguri zahăr
2 linguri cacao
Citeste si: Clătite cu dovlecei. O rețetă simplă, un aperitiv delicios- rece sau cald
Negresă. Ingrediente pentru decor:
nucă măcinată
fulgi de nucă de cocos
Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile cu zahărul până obții o bezea lucioasă.
Peste gălbenușuri, adaugi untul topit apoi cacaua, laptele, praful de copt și făina în ploaie. Încorporezi albușurile bătute spumă în această compoziție.
Citeste si: Salată de ouă. Transformă într-un preparat delicios ouăle rămase de la Paște. Rețeta simplă
Toarnă compoziția într-o tavă tapetată și dai la cuptor 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazură, așezi apa și zahărul pe foc. După primele clocote, adaugi untul și cacaua. Lași să fiarbă 3 minute pe foc mic.
Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul
Tai negresa în tavă și adaugi glazura.