In 2008-2009 era pe unul din locurile fruntase in Top 300 Capital, cu o avere estimata la circa 200 de milioane de euro. In 2013 cazuse pe pozitia 164, cu 30-32 de milioane, iar in anul urmator nu a mai prins un loc in randul primilor 300 de milionari autohtoni.
Ascensiunea lui Nelu Iordache, inceputa prin 2004, s-a bazat pe firma de transport aerian Blue Air si pe cea de constructii de drumuri Romstrade.

Si tot de la cele doua companii i s-a tras si caderea, scrie Capital.
In decembrie 2012, omul de afaceri a fost arestat preventiv dupa ce, conform procurorilor DNA, ar fi deturnat 25 de milioane de lei primiti de Romstrade pentru constructia unui tronson din autostrada Arad-Nadlac. O parte din fonduri ar fi fost utilizate pentru a achita o serie de datorii urgente ale Blue Air. Cateva luni mai tarziu, Iordache a fost trimis in judecata sub acuzatii de frauda cu fonduri europene, inselaciune, fals, spalare de bani si delapidare.
Desi multi nu mai cred in revenirea lui Nelu Iordache in afaceri, jurnalistii de la Capital au descoperit ca fostul afacerist se lupta pentru preluarea companiei aeriene pe care a detinut-o. Pe 22 septembrie 2015, la Tribunalul Giurgiu era inregistrat un proces prin care omul de afaceri dadea in judecata BATA Sky Imobiliare SA (fosta Blue Air Transport Imobiliar SA), cerand anularea unei hotarari AGA.
Capital scrie, pe surse, ca fostul patron al companiei aeriene doreste sa anuleze decizia prin care activitatea companiei a fost transferata in 2013 catre o firma nou-infiintata, Blue Air Airline Management Solutions SRL (Blue Air AMS). Disputa a fost scoasa de pe rolul instantei giurgiuvene si mutata la Tribunalul Bucuresti, unde urmatorul termen se va judeca pe 7 iunie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si