„Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă.

Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”, a spus ministrul sănătății.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

El a subliniat: „Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”.

Asimptomaticii refuză să plece din spital

Ministrul Sănătății a mai declarat că acum, vâzând evoluția bolii, persoanele asimptomatice refuză să fie externate, deși la începutul pandemiei nu voiau să stea în spital.

Întrebat despre raportarea doar a deceselor la nivel național în bilanțurile Grupului de Comunicare Strategică, ministrul a răspuns că „la decese raportăm la nivel național, pentru că avem o confidențialitate pe care trebuie să o păstrăm” și că aceste informații vin de la nivel local.

Cu privire la o simplificare a procedurii de donare a plasmei, Nelu Tătaru a răspuns că „sunt în lucru anumite metodologii, dar o recoltare de plasmă nu este un act banal, impune teste suplimentare”, făcând referire la testarea donatorilor, dar și a persoanelor care sunt în stare gravă și au

nevoie de acest tratament.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si