„După cum aţi putut vedea, legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoana care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am şi lăsat libertatea coordonatorului sau şefului să nominalizeze aceste persoane, noi de la centru nu putem şti care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica”, a declarat Nelu Tătaru, la Sfântul Gheroghe.
Citeste si: OMS: „Nu există dovezi că persoanele care s-au vindecat de COVID-19 sunt protejate de o a doua infecție”
Acesta a vorbit și despre măsurile de relaxare ce se vor lua după 15 mai, dar a adăugat că în prezent numărul infecțiilor cu coronavirus continuă să aibă o curbă ascendentă.
„Odată cu scăderea numărului de cazuri vom avea o şi relaxare mai mare, dar nu recomand relaxare deocamdată.(...) Suntem pe o curbă ascendentă, chiar dacă acensiunea nu mai este aşa de abruptă(...) Chiar dacă suntem în faza aia de dinţi de fierăstrău, în care aveam jocuri în numărul de cazuri de la o zi la alta, avem încă decese, avem persoane la Terapie Intensivă(...)
Citeste si: Nelu Tătaru anunță construcția unui nou spital județean. „Să ajungem la capătul acestui episod pandemic”
„În acest moment la nivel naţional avem 70 de puncte de testare care pot face până la 10.000 de teste pe zi, acest număr este dat de potenţialul aparatelor. Dar acest potenţial trebuie suplinit şi de potenţialul uman(...) Acest personal trebuie să meargă la o instruire, iar 3-4 zile de instruire nu pot compensa o experienţă de 10-20 de ani.