"Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea, suntem într-un moment în care urmează nişte relaxări, suntem într-un moment în care chiar dacă factorul politic a reînviat, să ne menţinem într-o relaţie strict medicală", a spus el.

Nelu Tătaru a declarat, luni seară, la ieşirea din plenul Camerei Deputaţilor, că a prezentat situaţia acestei crize încă de la debut, pregătirile anterioare, precum şi evoluţia ei în cele două luni.

El a explicat că a prezentat situaţia la zi a numărului de cazuri, a numărului de decese, a spitalelor care tratează COVID.

Citeste si: Rusia înregistrează un nou vârf de contaminări cu coronavirus

"În discuţiile care au urmat s-au pus anumite probleme, cunoscute la MS(...) Suntem într-un moment în care încă continuă(...) Suntem într-un moment în care consider că politicul nu trebuie să ia locul profesiei, în care sănătatea trebuie să primeze şi orice sugestie care vine într-un context în care interesează într-adevăr sănătatea poporului român este binevenită şi acceptată. Suntem într-un moment în care nu a trecut perioada grea, suntem într-un moment în care urmează nişte relaxări, suntem într-un moment în care chiar dacă factorul politic a reînviat, să ne menţinem într-o relaţie strict medicală pentru că poporul român are nevoie de sănătate, nu de o dispută politică", a afirmat Nelu Tataru.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

 Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră după audiere din Camera Deputaţilor
Nelu Tătaru, anunţ de ultimă oră după audiere din Camera Deputaţilor

Citeste si: Se vor da amenzi şi după 15 mai? Anunţul făcut de Guvern

Întrebat ce ar înseamna pentru populaţie să nu avem măsuri restrictive, el a spus: "Ar însemna ca miza să rămână respectarea unor proceduri de la sine, de către populaţia de rând, dar căutăm să găsim o măsură administrativă pentru a putea reveni cu

nişte restricţii în momentul în care această relaxare din 15 va aduce şi dezvoltarea nedorită a pandemiei în România".

El a afirmat că în măsura în care se vede o evoluţie într-un anumit focar sau o transmitere trebuie să se poată reveni cu restricţii, inclusiv de mişcare, de libertate.

Citeste si: Coronavirus România. Alte 226 de noi cazuri. Bilanțul ajunge la 15.588


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si