In articol:
El a vorbit şi despre detaşarea personalului medical şi a spus că există „situaţii în care lipsa unor specialişti ne face să detaşăm voluntari”, în unele spitale. Tătaru a adăugat că ar fi bine ca personalul detaşat „să aibă beneficiile lui, în măsura riscului şi efortului pe care îl face”.
Citeste si: Absolvenții pot primi indemnizație de șomaj timp de 6 luni. Criterii și acte necesare
„Acea carantinare trebuie să se facă gradual. Orice cetăţean va merge într-un spaţiu, de preferat domiciliu, în condiţiile în care nu vrea să stea în preajma familiei, va merge în carantină instituţionalizată. Cel care prezintă o suspiciune, până la eliminarea ei trebuie să beneficieze de carantină.
Citeste si: "Dragoste si secrete", un serial in care dragostea invinge
Ministrul Sănătăţii a fost întrebat de Cazanciuc cum ar trebui să fie făcută detaşarea medicilor.
„Avem situaţii în care lipsa unor specialişti ne face să detaşăm voluntari. Nu avem pârghia necesară şi atunci trebuie să avem posibilitatea detaşării unor voluntari.
"Nu avem internarea absolută în acel moment"
Robert Cazanciuc l-a întrebat pe ministrul Sănătăţii şi „care sunt statele europene în care intrarea în carantină se întâmplă automat în cazul infectării cu COVID-19”.
Replica lui Nelu Tătaru a fost: „Trebuie să mă interesez exact”.
Cazanciuc a spus, „Deci nu avem astfel internare în niciun stat membru UE?”, iar ministrul Sănătăţii a răspuns: „Nu avem internarea absolută în acel moment. Trebuie investigaţii suplimentare”.
Comisia juridică a Senatului discută, la momentul transmiterii acestei ştiri, proiectul de lege privind carantina şi izolarea iniţiat de către Guvern, în vederea emiterii unui raport. Procedural, Senatul trebuie să voteze într-un plen propunerea legislativă, în calitate de for decizional.