Close sidebar
Close sidebar

Nelu Tătaru, prima reacţie după numărul record de cazuri de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că numărul de 1.713 noi cazuri de infectare cu COVID-19 include şi cazuri neraportate din zilele anterioare.

Andreea Stoica,

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nelu Tătaru recomandă păstrarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, în condiţiile în care există focare în derulare apărute în urma unor evenimente private, în spitale, instituţii publice sau la agenţi economici.

"Astăzi numărăm 1.713 cazuri noi în contextul în care au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare, dar în contextul în care avem în continuare 471 de cazuri în Terapie Intensivă, în care avem în continuare 49 de decese. Ţin să reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate: distanţare fizică, portul măştii, dezinfectant”, a declarat, miercuri, Nelu Tătaru.

Ministrul a recomandat păstrarea măsurilor de precauţie şi de distanţare fizică, arătând că există focare în desfăşurare în toate mediile.

"Avem în evaluare în acest moment diferite focare, focare în desfăşurarea unor evenimente private, şi aici recomand celor care organizează astfel de evenimente private să menţină şi să păstreze acele norme de aplicare.

Avem focare în instituţii, că sunt spitale sau instituţii administrative, avem în continuare focare la persoane instituţionalizate şi avem în continuare focare în desfăşurare în agenţi economici. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie, precum şi raportarea în imediata apropiere către DSP, unităţi sanitare, către medicul de familie la orice caz cu patologie respiratorie sau subfebrilităţi”, a adăugat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Nelu Tătaru anunţă cum se vor desfăşura alegerile din 27 septembrie

De asemenea, ministrul Sănătăţii a declarat, într-o conferinţă de presă comună la care au participat şi ministrul de Interne şi şeful AEP şi în care au fost anunţate măsuri în perspectiva alegerilor locale, că dacă alegătorul are temperatură peste 37,3, este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată, care va fi utilizată doar pentru astfel de cazuri şi care se va dezinfecta după fiecare participant.

Urna mobilă va fi trimisă mai întâi la votanţii non-COVID.

Citeste si: Județul cel mai lovit de criza coronavirusului din ultimele 24 de ore

”V-am spus că va fi o lună de foc, care va începe prin măsuri de revenire la normalitate, redeschiderea restaurantelor, începutul şcolii, alegerile de pe 27 septembrie. Am avut un ordin comun cu MAI tocmai pentru a explica desfăşurarea şi normele de aplicat în campanie electorală.

Acum avem un ordin comun care stabileşte acele norme din ziua alegerilor. Ţin să menţionez situaţii deosebite, în care alegătorul vine şi prezintă la triaj temperatură peste 37,3. El este prioritar şi va merge către o urnă şi cabină de vot dedicată. Se alege una din urne şi va deveni din acel moment urnă şi cabină de vot dedicată, pentru cei care prezintă simptome sau febră. Se va dezinfecta după fiecare participant. Urna mobilă va merge întâi la cei care au patologie non-COVID, urmând secundar cei care se află în izolare sau în carantină”, a explicat ministrul.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Biblioteca Naţională a României redeschide sălile de lectură

De asemenea, Constantin Buică, preşedintele AEP a adăugat că acest ordin respectă fluxul şi circuitul normal într-o secţie de votare şi aduce partea de măsuri sanitare stabilite prin Legea 135.

El a mai spus că accesul în secţia de votare va fi făcut de operatorul de calculator. Cetăţeanul se va prezenta la preşedintele secţiei de votare sau la membrul desemnat pentru identificarea în lista electorală şi înmânarea documentelor de votare, buletine de vot şi ştampilă. La ieşirea din secţie, cetăţeanului îi va fi înmânat actul de identitate şi va părăsi secţiile de votare.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 16 septembrie! Cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei

”Prin ordin sunt stabilite regulile sanitare de urmat de la intrarea în secţia de votare, pe circuit, până la ieşirea din secţia de votare. Faţă de alegerile clasice pe care le ştiam noi, cetăţenii trebuie să respecte nişte reguli suplimentare, astfel încât să ne asigurăm că acest virus să nu fie răspândit şi oamenii să fie în siguranţă. Încă din această seară avem pregătit clipul de promovare a regulilor pe care cetăţenii vor trebui să le urmeze în secţia de votare, astfel încât să ne asigurăm că toată lumea ştie ce are de făcut şi cum trebuie să se comporte în pandemie la o secţie de votare”, a adăugat preşedintele AEP.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI