Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a anunțat care este soluția de compromis care s-a agreat în Parlament cu privire la testările gratuite de la locul de muncă.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 16 noiembrie. Valul 4 continuă să facă multe victime: patru tineri de 20-29 de ani, printre decese

După ce social-democrații au propus inițial o perioadă de 60 de zile, după intrarea în vigoare a legii, în care testele să fie decontate de către stat, dar liberalii s-au opus, Nelu Tătaru a precizat că termenul

agreat în prezent este de 30 de zile, în care statul va deconta 10 teste per angajat.

Nelu Tătaru: S-a acceptat un termen de 30 de zile în care să avem testări gratuit

„S-a acceptat un termen de 30 de zile în care să avem testări gratuit”, a declarat Nelu Tătaru, precizând că este vorba despre angajatorii atât de la stat, cât și din privat. Cu toate PSD, PNL și USR nu au ajuns încă la un consens privind acest amendament iar discuțiile vor continua. „Ce trebuie să vă menționez este că aceste amendamente pot fi retrase”, a adăugat el.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Proiectul este acum în comisii la Camera Deputaţilor după ce a fost respins la Senat.

Când se va da votul final pe certificatul verde

O altă propunere privind folosirea testelor de anticorpi pentru ca o persoană să afle dacă a trecut prin boală și astfel beneficiază de certificat verde nu este susținută.

„Au fost mai multe păreri. În acest moment nu se agrează acest test de anticorpi neexistând această dovada științifică”, a precizat Nelu Tătaru.

Discuțiile continuă întrucât cele șase comisii avizatoare nu au prezentat rapoartele asupra proiectelui de lege. Cu o zi înainte, Nelu Tătaru a afirmat că cel mai probabil plen Camerei Deputaților va fi convocat săptămâna viitoare pentru un vot final.

Premierul Florin Cîțu; Legea este discriminatorie pentru angajaţii de la privat

Discuţiile pe legea care le impune angajaţilor certificatul verde s=au blocat săptămâna trecută.

Premierul Florin Cîţu a declarat atunci că legea este discriminatorie pentru angajaţii de la privat, deoarece include doar pentru angajații de la stat perioada de grație de 60 de zile în care aceștia se pot testa gratuit. 

"Vaccinul este gratuit. Haideți să găsim o altă formulă. Cei care s-au vaccinat astăzi nu este normal să-i punem să plătească teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Asta mi se pare inadmisibil”, a declarat Florin Cîțu în fața sediului liberalilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si