Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că dacă un pacient asimptomatic, aflat la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, începe să prezinte simptome de COVID-19, atunci vor fi anunţate Direcţia de Sănătate Publică şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să fie realizată o evaluare medicală a acestuia.

Ce se întâmplă cu pacienții bolnavi de coronavirus supravegheați de medicul de familie

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Constanţa, că responsabilitatea în această pandemie este a întregului sistem medical şi că fiecare specialitate trebuie să gestioneze o componentă a pacientului.

nelu tătaru pacienții covid 19
Pacienții covid-19 merg la medicul de familie.[Sursa foto: google]

Citeste si: Nelu Tataru, vesti alarmante! Cine primeste vaccinul anti-coronavirus imediat ce ajunge in tara

Citeste si: Unde se poate răspândi cel mai rău coronavirusul. Un medic a dat explicații

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Responsabilitatea este pe umărul întregului sistem medical. Să înţelegem că suntem toţi parteneri, şi noi ca şi corp medical, şi populaţia civilă, iar noi ca şi corp medical fiecare din specialitatea noastră gestionăm o componentă a pacientului nostru.

Monitorizarea este o componentă pe care medicul de familie o gestionează şi cred că o gestionează foarte bine”, a explicat Nelu Tătaru.

Întrebat ce face un medic de familie, atunci când un pacient cu probleme oncologice sau cardiologice, care este asimptomatic, începe să prezinte simptome de COVID-19, ministrul Sănătăţii a răspuns: "Evaluarea fiecărui pacient se face în funcţie de simptomatologie.
În contextul în care acel pacient monitorizat prezintă simptomatologie, fiind asimptomatic până atunci, se anunţă atât DSP-ul, cât şi DSU. Noi avem foarte bine stabilite aceste lucruri, evaluarea se face prin DSU, programat şi la o radiologie şi la un computer tomograf pulmonar, deci toate sunt foarte bine stipulate. Rămâne doar ca monitorizarea să fie făcută corect pentru a nu pierde un moment în care un pacient poate decompensa”.

Coronavirus 29 octombrie 2020: Numărul de cazuri a explodat în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 6.481 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, 83 de decese, 868 de pacienţi internaţi la ATI. Ieri, au fost înregistrate 5.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 107 decese şi 861 de persoane internate la Terapie Intensivă.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS. 

Per total au fost efectuate 36.169 de teste pentru COVID-19 la nivel naţional.

"În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.481 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv", anunţă Grupul de Comunicare Strategică. 

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 229.040 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

163.852 de pacienți au fost declarați vindecați.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si