De când numărul cazurilor de coronavirus a crescut îngrijorător în România, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru anunță dezastrul în cazul în care CCR sau Avocatul Poporului mai intervin o singură dată pentru a limita drepturile Guvernului în problema gestionării pandemiei.

Citeste si: Angela Merkel se opune relaxării măsurilor de prevenire a COVID-19: "Virusul este aici, chiar dacă este invizibil"

”Dacă mai intervine o dată Avocatul Poporului sau CCR, să ne ia pârghiile necesare în cazul unei boli transmisibile…neavând aceste pârghii, nu avem controlul de transmitere în comunitate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De pe 3 pe 21 iulie, am avut trei săptămâni în care aproape 5.000 de pacienți pozitivi au rămas liberi. Dacă nu vom avea nicio pârghie și nu s-ar putea face nimic, am putea ajunge la 2.800 de cazuri pe zi”, a spus ministrul Sănătății, la Realitatea Plus.

Coronavirus România 18 august

33.135 pacienți au fost declarați vindecați și 8.316 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.014

de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile de COVID-19 nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 715 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Câte teste s-au efectuat în ultimele 24 de ore?

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.542.094 de teste. Dintre acestea 21.289 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.290 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 7.999 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 55 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 18 august.

Citeste si: Ministrul rus al Economiei, infectat cu COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si