Invitat la DigiFM, Nelu Tătaru a spus că mai întâi îi va propune premierului Florin Cîțu vaccinarea obligatorie în rândul persoanelor vârstnice, pacienții oncologici  sau cei imunodeprimați.

Citeste si: Noi focare cu tulpina Delta în România. INSP: "Aproape 3.000 de cazuri care determină îngrijorare"

Ce a declarat fostul ministru

„Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală.

Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus Tătaru.
„Dacă cei aflați în aceste categorii nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal. Din punctul meu de vedere stimulările, tombole, premii ar trebui să înceteze și să folosim acești bani pentru teste”, a spus fostul ministru.

Din cauza exploziei de cazuri cu Covid-19, Guvernul ar putea cere certificatul verde la anumite evenimente. Prezența la nunți, botezuri sau evenimente private ar putea fi posibilă numai cu dovada vaccinării, un test negativ sau dovada că s-a trecut prin boală în ultimele 6 luni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Un mare oraș din România, la un pas de scenariul galben. Rata infectărilor a explodat

Vaccinare
Actual consilier onorific l premierului Florin Cîțu, Nelu Tătaru afirmă că cei care refuză vaccinarea ar putea pierde dreptul la muncă dacă reprezintă un pericol[Sursa foto: jurnaluldearges.ro]

Ce s-ar putea întâmpla cu cei care refuză vaccinarea

Nelu Tătaru a spus că persoanele care refuză să se imunizeze ar putea pierde dreptul de a profesa.
„În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru.


Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual”, a mai adăugat Nelu Tătaru.

Citeste si: Sfatul lui Valeriu Gheorghiță pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19: să îşi facă şi vaccinul anti-gripal

„În acest moment sunt vaccinate 66% dintre cadrele didactice, iar copiii peste 3 ani aproximativ 13%. Cred că această mobilitate găsește un loc pentru transmitere și în școli.

Cred că trebuie să ajungem și în acest sector esențial în care să înțelegem că efectiv vaccinarea nu reprezintă marele pericol care ne împiedică să scăpăm de această pandemie. Ba, din contră, este acel beneficiu pe care îl așteptam de un an de zile”, a afirmat Nelu Tătaru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si