Close sidebar
Close sidebar

Nemtii de la Bosch testeaza "creierul" viitoarelor masini inteligente pe strazile Clujului!

Grupul german Bosch detine inca din 2013 un centru de cercetare la Cluj si in aceasta perioada ei testeaza prin orasul din inima Ardelului un soft ce urmeaza sa fie instalat pe viitoarele smart-car-uri.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

In aceste momente se testeaza diverse situatii, pentru a vedea cum se comporta in trafic, ce lucruri se recunosc si cum ar putea sa fie imbunatatite sistemele. Cei de la Bosch au contracte cu mai multe companii producatoare de autoturisme din intrega lume, companii carora le livreaza soft-uri si aparatura tehnologica.

"Suntem intr-o faza de dezvoltare avansata. Noi asa o numic. Nu suntem in faza in care sa spunem 'gata, asta e, ii dam drumul'. Mergem cu masina in oras, avem camere montate, soft-ul lucreaza, iar dezvoltatorul nostru testeaza calitatea algoritmilor in diverse situatii, ca sa stim cum reactioneaza. Sunt multe situatii neprevazute pe care algoritmul le invata si ajunge sa le cunoasca si, in functie de ce vede, pot fi aplicate si modificari"
, a declarat pentru cei de la HotNews, Dan Lazarescu, senior manager hardware engineering la Bosch

Chiar si asa, compania se ghideaza dupa principiul conform caruia masina trebuie condusa de sofer, nu invers.

Bosch spune ca va introduce trei tipuri de condus.

1. Conducerea conventionala-
in care soferul controleaza absolut totul, dar este asistat de o serie de tehnologii care sa-l ajute.

2. Conducere partial automatizata- masina poate face singura o multitudine de manevre, dar soferul trebuie sa fie atent la tot ce se intampla.

3. Conducere total automatizata-
masina poate face totul singura, dar chiar si asa, soferul trebuie sa supravegheze autovehiculul, daca nu tot timpul, macar o perioada mai redusa.
Cei de la Bosch spun ca astfel de masini vor fi 100% sigure abia prin 2020 (pe autostrada) si prin 2025 (in oras, acolo unde situatiile imprevizibile sunt mult mai multe).

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI