Breivik a fost condamnat în 2012 la 21 de ani de închisoare, cu posibilitate de prelungire, iar săptămâna aceasta a ajuns în fața comisiei pentru a se decide dacă va fi eliberat înainte de termen.

"Apreciez că Breivik are acelaşi diagnostic pe care l-a avut întodeauna", a declarat psihiatra Randi Rosenqvist la tribunalul din districtul Telemark din sudul Norvegiei, în a doua zi a unei proceduri desfăşurate, din motive de securitate, în sala de sport a închisorii din Skien unde este încarcerat extremistul.

"Riscul unor acte violente viitoare nu s-a modificat din 2012 şi 2013, când mi-am redactat prima evaluare", a adăugat aceasta.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Experta spune că pacientul suferă de tulburări de personalitate și l-a descris ca fiind "asocial, histrionic şi narcisist"

Breivik este la fel de periculos ca atunci când a omorât 77 de persoane

Breivik s-a plâns de nenumărate ori de condițiile de detenție, susținând că este tratat "ca un animal", că nu i se permite să aibă relații cu lumea de afară sau contacte sociale.


Deţinutul dispune în închisoare de trei celule, de un televizor cu DVD şi consolă de jocuri şi de o maşină de scris. În 2016, el a reuşit să obţină o sentinţă de condamnare a statului norvegian pentru tratamente inumane şi degradante, pe motiv că este izolat. Decizia primei instanţe a fost însă desfiinţată la apel.

Marți, Breivik a fost chemat în fața instanței pentru a face dovada că nu mai este un militant violent, iar acesta a declarat: "Cineva care a fost judecat pentru un act criminal nu poate garanta niciodată că nu îl va comite din

nou, pentru că asta depinde de societate, dacă îi dă o şansă sau nu".

Cererea de eliberare condiționată a lui Breivik a șocat țara.
Familiile victimelor, supravieţuitorii şi experţii se tem că el va folosi procesul ca pe o tribună politică, de unde presa transmite în direct, iar comportamentul său- salutul hitlerist, pancartele, tirada ideologică- au confirmat aceste temeri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si