Medicul îi îndeamnă pe oameni să respecte regulile impuse de autorități. ”Vom muri pe capete, din cauza inconștienței. Doar voi ne puteți ajuta! Fiți responsabili. Mască, distanțare și spălatul riguros al mâinilor. Încercăm să limităm și noi ceva?! Suntem pe prag de val 2. Virusul e aici, se transmite comunitar. Sunt convins că trec zilnic pe lângă zeci de pacienți asimptomatici, majoritatea fără mască, fără măsuri de distanțare socială, experiența ultimelor zile mi-au dovedit asta.

Vă rog, respectați numărul 2020 (anul curent): 20 de secunde minim de spălat pe mâini cât mai frecvent, 2 metri distanță minimă și 0 toleranță față de nepurtarea măștii în zonele aglomerate”, a spus medicul.

Bilanț coronavirus, joi 23 iulie- alte 25 de decese în România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV- 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Citeste si: Se dau amenzi uriașe după ce legea izolării a intrat în vigoare. Cifra anunțată de MAI

În intervalul 22.07.2020 (10:00) – 23.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 25 de decese( 16 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Noi focare de infecție cu coronavirus la Brașov

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Veste bună, pe jumătate. Numărul pacienților la ATI a scăzut

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 285 de pacienți, cifră mai mică decât cea de ieri. Din păcate, eliberarea unui loc la Terapie Intensivă se face prin decesul pacientului de coronavirus.

Citeste si: Medic român renumit: „Vom muri pe capete, din cauza incoştienţei”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 1.334

de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 iulie.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si