Raportul de 70 de pagini scoate la iveala detalii nestiute: viata pasagerilor ar putea fi pusa in pericol de infrastructura dezastruasa de pe Aeroportul Henri Coanda. Pistele nu asigura conditii eficiente de decolare sau aterizare, iar unele nu pot fi utilizate pe timp de noapte din cauza lipsei unor lumini corespunzatoare. Documentul arata ca au fost realizate mai putin de 1% dintre investitiile in infrastructura companiei.
 
 
Potrivit fostei conduceri de la Aeroportul Otopeni, acesta ar fi motivul pentru care pilotii inca sunt nevoiti sa faca acrobatii pe cer, chiar punand in pericol siguranta pasagerilor.
In timp ce pe aeroport s-ar putea ajunge la adevarate tragedii, autoritatile paseaza vina de la unii la altii. Raportul corpului de control al premierului arata ca  lipsa investitiilor majore genereaza  numaroase deficiente de utilizare, fostul presedinte al Consiliului de Administratie al  Aeroportului Otopeni sustine ca lucrarile s-ar fi facut pe timpul mandatului sau, insa nu a fost lasat de unii dintre actionarii companiei.
 
Iar problemele legate de pistele nesigure si neiluminate corect nu sunt singurele scoase la iveala in document. Potrivit raportului, unii dintre angajati s-ar fi plimbat de la Bucuresti la New York sau Mexic pe banii companiei, iar altii figurau doar in registre ca fiind la birou, insa au ajuns la munca doar 58 de minute într-un an. 
Documentul a fost trimis atât catre Directia Nationala Anticoruptie, cât si catre Agentia Nationala de Integritate, pentru ca sunt cazuri de angajati ai aeroportului care lucrau si pentru institutiile care le
verificau activitatea.
 
Actuala conducere a Aeroportului nu a droit sa comenteze in niciun fel problemele sesizate de Cospul de Control al premierului.
Din pacate, lupta pentru functii si bani poate provoca oricand o tragedie, asa ca speram ca organele abilitate ale statului vor face lumina in acest caz inainte de a fi prea tarziu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si