Printre acestea se numără carne, pește și alimente semi-preparate expirate și ținute în condiții improprii, ustensile ruginite și mucegai.

Amenzi usturătoare date de ANPC

În urma situațiilor de nedescris, inspectorii ANPC au dat amenzi în valoare de peste 60.000 de lei. Aceștia au mers în control la 20 de comercianți, iar unii dintre ei s-au ales cu magazinul închis până la remedierea situației.

Citeste si: Percheziții de amploare, miercuri dimineața. 400 de persoane, duse de mascați la audieri

Astfel de controale vor mai avea loc și în următoarea perioadă, anunță Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. 

ANPC interzice vânzarea alimentelor cu etichete nutri-score

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor interzice, începând cu luna noiembrie, alimentele care au eticheta nutri-score.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Vânzarea alimentelor care au etichetă nutri-score, ce ajută la identificarea valorii nutritive prin culori, va fi interzisă, pe motiv că măsura este discriminatorie pentru producători.

Citeste si: Alertă dispariție copil! O fată de 13 ani a dispărut din Capitală

"Industria procesatoare a cărnii din Franţa este nemulţumită de sistemul de etichetare Nutri-Score pentru că el este oarecum înşelător din moment ce cele mai multe produse din  carne ar fi în categoria D, în clipa 

în care adaugi o frunză de salată şi o pui într-un sandwich ele se duc în B sau în C. În schimb, cerealele fac parte din B, deci sunt mai puţin "nocive" cu toate că sunt foarte bogate în zaharuri." 

"Franţa este ţara de unde practic a şi plecat acest sistem, respectiv de la Universitatea din Paris. ANPC- Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a avertizat în ultimii doi ani industria alimentară din România că acest sistem, nefiind legiferat, nu poate reprezenta un barometru pentru decizia de a achiziţiona un produs "sănătos" ci poate fi chiar înşelător", a explicat

Paul Anghel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si