CJPC Constanţa a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă, că a făcut un control la agentul economic S.C. Black Wave Center SRL, în urma unor informaţii apărute cu privire la serviciile de alimentaţie publică prestate pentru persoanele aflate în carantină, la Hotelul Flora din Mamaia.

Astfel, comisarii CJPC au găsit în urma acţiunii de control produse ca mozzarella, bacon afumat, şuncă ţărănească, cotlet de porc, file butterfish, carne de porc tocată, mici, muşchi vită, cu data limită de consum depăşită, materii prime, printre care cotlet de porc, peşte şi file de peşte, carne de porc tocată, carne de pui,

burgeri, perişoare fierte, cremvurşti fierţi, resturi de ceafă preparată, cărora le-a fost schimbată starea termică, din produs refrigerat şi din produs fiert în produs congelat.

Citeste si: Decizia luată de Angela Merkel: Până când va sta Germania în izolare

Echipele de control au mai descoperit produse alimentare ṣi preparate culinare (cartofi prăjiţi, pulpă de pui gătită, caşcaval pane, carne de pui feliată şi condimentată, ciuperci feliate, carne de porc feliată, supă, preparate din carne feliate şi ambalate în punguţă transparentă, orez prefiert) fără informaţii privind încadrarea în termenul de valabilitate/data limită de consum, de asemenea nu exista o evidenţă privind trasabilitatea produselor.

Totodată, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a precizat că zona de asamblare/finalizare a pachetelor alimentare era improvizată, fără condiţii care să permită păstrarea mesei calde la o temperatură de minimum 60 de grade Celsius, preparatele alimentare fiind ţinute în vase de inox, pe un cărucior mobil, iar depozitarea era necorespunzătoare, pe pavimentul neigenizat fiind aşezate navetele cu pâine proaspătă, neambalată, precum ṣi navetele cu fructe.



Comisarii au văzut în blocul alimentar mobilier care prezenta urme de rugină şi de mucegai, folosindu-se vase şi ustensile neprofesionale (din lemn ṣi plastic nealimentar), unele dintre acestea fiind deteriorate, iar preparatele culinare pregătite pentru livrare nu aveau temperatura corespunzătoare, fiind abia călduţe.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Creşe, grădiniţe şi şcoli primare, redeschise în Danemarca, la o lună după ce au fost închise din cauza covid-19

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a mai spus că nu există zone de procesare delimitate, prevăzute cu chiuvetă, banc de lucru din inox şi spaţii frigorifice de depozitare, pentru peşte, pentru legume ṣi pentru carne, că nu era respectată destinaţia agregatelor frigorifice, astfel încât, în congelatorul de legume era depozitată carne, în frigiderul de lactate erau depozitate preparate din carne, iar în alt agregat frigorific s-a constatat că se depozitau împreună ouă, legume şi carne şi că lipsea verificarea metrologică la unul din cele două cântare existente în unitate, iar în urma cântăririi aleatorii a porţiilor de mâncare s-a constat ṣi nerespectarea gramajului declarat.

Citeste si: Chitaristul japonez Ryo Kawasaki, compozitor şi inventator al sintetizatorului de chitară, a murit la vârsta de 73 de ani

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, preparatele culinare nu sunt transportate în condiţii corespunzătoare, care să asigure păstrarea unei temperaturi conforme fiecărui tip de preparat alimentar, până la servirea către consumatorul final, aceste preparate fiind transportate în navete din plastic.

Pentru abaterile de la legislaţia specifică protecţiei consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000

de lei, dispunându-se ṣi măsura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 de kilograme de materii prime şi preparate culinare.

Totodată, CJPC a mai solicitat remedierea deficienţelor constatate şi achiziţionarea echipamente termoizolante, în vederea transportării preparatelor culinare către consumatori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si