Inspectorii Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor avertizează turiștii să aibă grijă de unde consumă alimente. Mai multe nereguli au fost identificate și au fost aplicate amenzi de peste 220.000 de euro.  

Nu au fost respectate normele sanitare privind condițiile de igienă și temperatură în spațiile de producție și comercializare a produselor alimentare, deficiențe privind etichetarea, manipularea și depozitarea produselor alimentare, iar lista continuă.

Citește și: Dezastru într-un restaurant din Costinești. Inspectorii ANPC l-au închis temporar

500 de restaurante, peste 60 de pizzerii, dar şi zeci de cofetării, cantine şi 12 tabere şcolare au fost verificate. Au fost verificate 260 de unități localizate în cele șase zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: 57 de sectoare de plajă sunt scoase din nou la licitație în mai multe stațiuni de pe litoral

Dezastru într-un restaurant din Costinești. Inspectorii ANPC l-au închis temporar

Un restaurant din Costineşti a fost închis temporar de ANPC pentru mai multe nereguli. Au fost găsite produse alimentare expirate, mizerie, produse congelate care nu aveau elemente din care să rezultate provenienţa şi data expirării.

ANPC a anunţat miercuri, că a făcut un control la restaurantul Pofta Pescarului din Costineşti.

Citește și:  Condiții mizere într-un spital din Vâlcea: copiii internați dorm pe saltele cu gândaci

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au găsit mai multe probleme. Astfel, în zona barului este utilizat un recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protecţie; un agregat frigorific avea acumulări masive de gheaţă şi impurităţi (neigienizat); un congelator în care se depozita îngheţată avea insecte moarte la interior; în zona blocului alimentar au fost găsite agregate frigorifice cu chedere deteriorate şi neigienizate (prezentau acumulări de impurităţi, resturi alimentare şi mucegai). 

Ce au transmis autoritățile

De asemenea, aragazul era neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse, hotele erau neigienizate, cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului.
Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: utilizarea de vase pentru gătit şi ustensile cu grad avansat de uzură şi neigienizate; camerele de frig unde erau depozitate materii prime şi preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulări de impurităţi), pereţii cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa graficului de monitorizare a temperaturii; recipiente de depozitare a deşeurilor menajere fără capace de protecţie.

Citește și: Condiții mizere într-un spital din Vâlcea: copiii internați dorm pe saltele cu gândaci


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si