Aceste probleme sunt pe cale sa devina istorie cu ajutorul unei noi aplicatii pe telefonul destinata persoanelor nevazatoare. Momentan soft-ul functioneaza doar pentru calatoria cu metroul.

MARIUS RUDNITCHI, DIRECTORUL TEHNIC AL METROREX:" Venim nu in completare ci alaturi de proiectul TANDEM cu accesibilizarea  statiilor, cu benzile acelea pentru indrumare pentru persoanele nevazatoare".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Numara treptele, calculeaza traseul si le transmite nevazatorilor informatii legate de locul unde se afla.

Romania este prima tara in care se lanseaza o astfel de aplicatie. Proiectul a fost finantat si implementat de una dintre cele mai mari companii de telefonie mobile impreuna cu asociatia pentru nevazatori.

AMALIA HODOR, REPREZENTANTUL COMPANIEI DE TELEFONIE MOBILA:" Sunt peste 6000 de nevazatori in Bucuresti. Aceasta solutie ii ajuta sa mearga neinsotiti si in siguranta.

Aplicatia le trimite descrierea care este sub forma de sms, dar sms-urile sunt citite cu un soft vocal".

Odata activata senzorii montati la metrou si in cateva intersectii semaforizate se contecteaza cu telefonul iar aplicatia emite informatii. In momentul in care un nevazator trece pe langa un astfel de senzor, dispozitivul emite un semnal sonor. Aplicatia se poate descarca gratuit si functioneaza pe toate tipurile de telefoane inteligente.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si