Mai multi istorici au irtervenit acum cateva zile, dupa ce Casa regala a Romaniei anuntase programul funeraliilor Regelui Mihai, semnaland absenta a doua lucruri care trebuiau respectate, transportarea sicriului cu trenul regal si depunerea acestuia pe un afet de tun. Casa Regala a rectificat programul si a inclus cele doua cerinte. Astfel, trupul neinsufletit al Regelui Mihai va ajunge miercuri in tara, va fi dus la Peles, apoi la Palatul Regal, pentru ca, sambata, sicriul sa fie dus pe un afet de tun la Patriarhie.

Ultimul drum, spre Curtea de Arges, va fi facut cu Trenul Regal. Cu toate acestea, se pare ca mai este un detaliu uitat, semnalat de Marilena Rotaru, presedinte al Miscarii pentru Regat si Coroana, cea care a realizat mai multe interviuri cu regele Mihai, in calitate de jurnalist TVR. „Mă întreb totuşi când se vor trage cele 24 de salve (tun sau arme), după cutume, la coborârea Majestăţii sale Regelui Mihai în mormânt,ultimul mareşal al armatei române, de pe afetul de tun”, a postat Marilena Rotaru.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

„Pot sa duca la Curtea de Arges afetul de tun cu acelasi tren sau sa-l trimita "pe roti" de la Patriarhie.... Protocolul Militar stie ce are de facut daca primeste instructiuni precise si conforme cu uzante in astfel de situatii fara precedent la noi in epoca postbelica...Ar fi rusinea Armatei sa nu asigure tot ceremonialul Maresalului sau si Regelui tututuror ...Ar fi o impietate ca Biserica sa nu se implice plenar in funeralii nationale pentru Unsul sau, Mihai I Regele ..”, au raspuns amicii Marilenei Rotaru.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si