Fostul conducator comunist Nicolae Ceausescu (1918-1989) s-a indragostit efectiv de labradorul primit cadou in vara lui 1978, in Anglia, din partea liderului Partidului Laburist, David Steel. Botezat Corbu, cainele a primit toate onorurile in resedinta de la Snagov, multi ministri sau apropiati ai fostului dictator adresandu-i-se cu apelativul "tovarase".

Desi nea Nicu avea mai multi caini prin preajma, indiscutabil Corbu a fost favoritul lui, Ceausescu dand ordin ca acesta sa fie hranit numai cu biscuiti englezesti adusi din Insula, care soseau cu posta diplomatica la intervale strict stabilite.
Dupa o perioada, langa Corbu i-a fost adusa si perechea, botezata Sarona. Foarte iubiti de Nicolae, dar enervanti pentru Elena Ceausescu, cainii aveau program de plimbare cu stapanii cei mari, dar si cu ofiterii de escorta.
Acestia aveau la dispozitie o masina speciala cu care sa dea ture impreuna cu patrupedele, atent supravegheate de un medic veterinar angjat special pentru acest lucru. Potrivit cartii arhitectului Camil Rogulski, "Ceausescu- Adevaruri interzise", cei doi caini dormeau in camera prezidentiala, pe canapele stil Ludovic al XIV-lea. Destinul celor doi caini a fost si el dramatic, nu numai al sotilor Ceausescu, executati pe 25 decembrie 1989.
Conform lui Florin Marinescu, o garda de corp a fostului presedinte al tarii, citata de ziarul Curentul, cei doi caini au murit de foame la Palatul Snagov, in zilele de dupa 22 decembrie 1989, pentru ca nu au vrut sa manance nimic din mana altor oameni, in contextul in care doar Nicolae Ceausescu ii hranea.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si